X

Departamentul vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, în proces de restructurare

Departamentul vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, este în proces de restructurare, iar mulţi consilieri sunt înlocuiţi, după un prim an dificil pentru Administraţia Joseph Biden, informează publicaţia The Hill, informează mediafax.

Restructurarea, care include plecarea lui Symone Sanders, consilier principal şi purtător de cuvânt al vicepreşedintelui Kamala Harris, a fost decisă din cauza performanţelor slabe în materie de comunicare politică, afirmă surse politice de la Washington.

Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Mulţi politicieni democraţi se tem că problemele afectează perspectivele vicepreşedintelui Kamala Harris de a candida la un moment dat pentru postul de preşedinte al SUA. “Nimeni nu este fericit să fie făcute aceste schimbări”, a declarat un funcţionar de la Biroul vicepreşedintelui SUA.

În afară de Symone Sanders, vor pleca Peter Velz, director-adjunct al Biroului de presă, precum şi Vince Evans, director-adjunct al Oficiului pentru Management Public şi Afaceri Interguvernamentale. De asemenea, se va retrage din funcţie Ashley Etienne, directorul de comunicare al Departamentului vicepreşedintelui Statelor Unite.

“Au fost nevoiţi să renunţe la funcţii. Prea multă nemulţumire faţă de performanţe”, a afirmat un politician democrat, sub protecţia anonimatului.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

 

Tags: consilieriKamala HarrisSUASymone Sanderswashington
Categorii: Știrile zilei