Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Publicat:

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Un depozit ascuns în munți, într-un colț izolat al Europei, unde foarte puțini oameni ajung, este, de fapt, ultima șansă a lumii de supraviețuire în cazul unui război devastator sau al unei calamități. 

Mastodontul, numit și Seiful Apocalipsei, este unul dintre cele mai importante locuri de pe planetă, un proiect la care au participat toate statele. Și România a avut o contribuție semnificativă, potrivit stiripesurse.


Unde este depozitul ce poate salva lumea, în caz de calamitate

Supraviețuirea omenirii nu este doar o temă pe care o regăsim în producțiile de Hollywood. Specialiști din toate colțurile planetei au conceput planuri bine puse la punct, luând măsuri pentru cele mai negre scenarii.

Războaie mondiale devastatoare, dezastre naturale și alte evenimente catastrofale au fost luate în calcul și analizate. Un proiect uriaș reprezintă o șansă de supraviețuire a lumii, în caz de calamitate.

Banca Mondială de Semințe este, de fapt, un depozit uriaș ascuns în munții de la capătul nordic al planetei, în arhipelagul Svalbard.

Recent, în mediul online a fost publicat un videoclip în care este prezentat, din exterior, mastodontul săpat în munți.

În acest depozit, numit și „Seiful Apocalipsei”, semințele sunt ținute mereu la rece, indiferent de sezon. Pereții de beton se continuă kilometri întregi în interiorul munților din Svalbard și păstrează peste un milion de soiuri din aproape toate țările din lume. România a trimis acolo 900 de tipuri, dintre care 250 sunt soiuri pur românești.

Se pare că tot acolo ar fi ascunsă și o copie a rețetei celebrului sos Whopper de la Burger King.

Depozitul poate fi vizitat, însă doar în anumite condiții. Accesul în interior este interzis, însă curioșii pot face un tur virtual AICI.

„Trebuie să fii în Svalbard, asta clar, adică să zbori din Oslo sau Tromso către Longyearbyen (cel mai nordic oraș din lume). Apoi e nevoie sa iei un taxi, atenție, chiar dacă îți dorești să te aventurezi singur pt ca sunt doar câțiva km din centrul orașului, este interzis sa faci asta!

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Clădirea este în afara zonei orașului Longyearbyen, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o arma pentru a te proteja de ursii polari, deci e ilegal sa mergi singur de capul tău. Turiștii nu pot obține ușor acest permis pt a putea închiria o arma, așadar e nevoie sa mergi fie cu ghid, fie cu taxi.

Taxiul te duce acolo în maxim 10 minute, te așteaptă și te duce înapoi în oraș la cazarea ta.

Nu poți vizita interiorul clădirii din motive evidente, dar chiar și așa, să fii în exteriorul ei, să îți imaginezi kilometri intregi de „salvarea viitorului nostru” e ceva aparte”, a explicat Roxana Florescu, în videoclipul pe care l-a publicat pe contul său de Instagram.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.