X

Un deputat grec a fost arestat pentru TRĂDARE

Poliţia greacă a arestat luni un deputat al formaţiunii neonaziste Zori Aurii, urmărit pentru ‘trădare’ după ce a cerut, de la tribuna parlamentului, intervenţia armatei împotriva acordului încheiat între Atena şi Skopje cu privire la numele Macedoniei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Deputatul Constantinos Barbarousis a fost reţinut la domiciliul unui prieten, unde se ascundea, într-o suburbie a Atenei, după ce vineri fusese emis mandat de arestare pe numele său.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Japonia. Cel puţin trei oameni au murit – VIDEO

Luând cuvântul în parlament în timpul dezbaterii asupra compromisului intervenit între guvernele de la Atena şi Skopje, Barbarousis a cerut arestarea preşedintelui, premierului şi ministrului apărării, şi ‘să le fie aduse capetele’ la frontiera dintre cele două ţări.

Barbarousis a fost exclus ulterior din grupul său parlamentar, care mai include 15 deputaţi.

Întreaga conducere a formaţiunii Zori Aurii, plasată pe locul al treilea în alegerile din ianuarie 2015, este judecată de peste doi ani pentru ‘constituirea unui grup infracţional’ aflat la originea unor violenţe politice şi xenofobe soldate cu victime.

Citeşte şi: O camionetă a intrat cu viteză în mulţime la un festival de muzică din Olanda

Extrema dreaptă din Grecia se opune acordului semnat duminică între cele două guverne pe malul lacului de frontieră Prespes.

Compromisul, care pune capăt unei vechi dispute, prevede că Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FYROM) va fi redenumită Macedonia de Nord.

Tags: atenaConstantinos BarbarousisdeputatgreciaMacedoniaSkopjeZori Aurii
Categorii: Diaspora