X

Deputatele din Parlament vor pretinde scuze de la Nantoi

Deputatele din Parlament vor pretinde scuze de la Nantoi

Deputatele din Parlamentul R. Moldova vor cere legislatorului PAS, Oazu Nantoi să-și ceară scuze pentru declarația sa anterioară despre „moldovence frumoase care vor deservi soldați ruși în bordeluri”.

Citește și: O femeie a murit după ce a fost lovită de un automobil

Președinta Platformei Femeilor Deputate din Parlament, Doina Gherman, a declarat pentru Radio Europa Liberă că, la următoarea ședință a Legislativului, Platforma va cere deputatului Oazu Nantoi să-și ceară scuze.

„La următoarea ședință a Legislativului, Platforma Femeilor Deputate din Parlament îi va solicita deputatului Oazu Nantoi să clarifice declarațiile făcute anterior și eventual să-și ceară scuze”,  a menționat Gherman pentru sursa citată, deși, s-a arătat convinsă că declarațiile „au fost scoase din context” și că Nantoi „nu le-a avut în vedere”.

Precizăm că într-un  discurs critic rostit de la tribuna centrală a Parlamentului pe 14 iunie, deputatul PAS Oazu Nantoi a amintit de „fetele moldovence frumoase”, membre ale Ansamblului de dansuri populare „Joc”, care au dansat „nu gratuit” pentru oligarhul fugar Ilan Șor, la Forumul economic de la St. Petersburg, din 5-8 iunie.

Nantoi a spus că „în condițiile lumii ruse în R. Moldova, fetele moldovence frumoase vor avea o perspectivă strălucită ca, pentru ruble, să deservească soldații ruși în „bordeluri”, iar „tinerii” vor avea perspectiva de a deveni „carne de tun”.

Tags: Doina Ghermaninsulte ParlamentOazu NantoiPlatforma femeilor deputatescuze Parlament
Știrile zilei