Deputați, fost prim-ministru, au făcut coadă la Ambasada Rusiei pentru a marca Ziua Națională a Federației Ruse

Publicat:

Deputați, fost prim-ministru, au făcut coadă la Ambasada Rusiei pentru a marca Ziua Națională a Federației Ruse

Mai mulți deputați din opoziție s-au înghesuit ieri la poarta Ambasadei ruse din Chișinău, numai ca să participe la o recepție cu ocazia Zilei naționale a Rusiei. În curtea misiunii diplomatice, au fost parcate multe mașini de lux, unele cu numere de înmatriculare ale regimului de la Tiraspol. Printre cei veniți la eveniment au fost deputații Vasile Bolea, Marina Tauber, Vadim Fotescu și bașcanul Evghenia Guțul, recent întorși de la congresul blocului Victorie/Pobeda de la Moscova, scrie jurnal.md.

Unul după altul, la Ambasada rusă au venit deputați ai blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar și membri ai blocului nou creat la Moscova de către fugarul Ilan Șor. Cei veniți la recepție nu văd o problemă în faptul că evenimentul este organizat de un stat agresor.


„Să ne spuneți cu ce scop ați venit la ambasadă? – Sărbătorim Ziua Rusiei și am venit cu mare mândrie am venit, la invitația ambasadei. – Sărbătoriți ziua unui stat agresor? – Eu nu cred că Rusia este un stat agresor. – Dar ce se întâmplă în Ucraina? – Se întâmplă ce s-a întâmplat și în alte țări, unde războiul a fost inițiat de Statele Unite ale Americii. Cum a fost și în alte țări și dumneavoastră foarte bine cunoașteți acest lucru. – Ce s-a întâmplat pe 24 februarie 2022? – Eu azi aș vrea să-i aduc felicitări Federației Ruse și președintelui Putin”, a spus cu încredere deputata Marina Tauber.

„Cine v-a invitat și ce mai exact se va întâmpla aici? – Am venit la invitația ambasadorului, dar ce o să fie, nu știu. – În plin război în Ucraina veniți la recepție la ambasada Rusiei? – Ați văzut că astăzi avem 56 de conflicte în întreaga lume, în care au murit 140 de mii de oameni? Haideți să vorbim despre toate. – Dumneavoastră condamnați războiul dus de Rusia în Ucraina? – Eu cred că aceste acțiuni ar trebui să fie oprite. Trebuie să se așeze la masa de negocieri, iar eu susțin în acest caz propunerea Republicii Chineze”, a spus Diana Caraman, deputată BCS.

„Susțineți totuși agresiunea rusă? – Astăzi e ziua Rusiei, așa că trebuie să-i felicităm. – Cine v-a invitat la acest eveniment? – Eu am foarte mulți prieteni în Rusia și evident că vreau să-i felicit. – În Ucraina aveți prieteni? – Foarte mulți, mai mulți ca în Rusia!”, a menționat în fața camerei fostul prim-ministru Vasile Tarlev.

Alți invitați au ambasadorului rus, între care și bașcanul Evghenia Guțul, au încercat să evite discuțiile cu presa.

La recepție au fost văzuți și unii preoți, dar aceștia nu au răspuns la întrebări.

Printre invitați s-a numărat și transfugul Vasile Bolea, devenit între timp persoană de încredere a fugarului Șor.

O astfel de recepție a fost organizată și anul trecut, iar la eveniment nu au lipsit nici atunci deputații din opoziție. Războiul pornit de Rusia în Ucraina a făcut zeci de mii de victime, morți și răniți, milioane de ucraineni au fost nevoiți să se refugieze în alte țări, iar Rusia a devenit un stat izolat pe plan internațional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale Efect neaşteptat al încălzirii globale: Turiştii fug de căldura...

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală În dimineața zilei de astăzi, pompierii din Chișinău au fost solicitați...

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.