Deputaţii germani au votat pentru intensificarea combaterii antisemitismului

Publicat:

Bundestag-ul german (camera inferioară a parlamentului) a votat joi pentru intensificarea eforturilor de combatere a antisemitismului şi înfiinţarea unui nou post de comisar guvernamental pentru coordonarea acestora, sprijinit de o comisie independentă de experţi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Propunerea a aparţinut în comun blocului conservator CDU/CSU, social-democraţilor (SPD), liberalilor (FDP) şi Verzilor.


Citeşte şi: Haos şi panică într-o şcoală din Rusia. Un elev şi-a atacat colegii cu un topor şi sticle incendiare – VIDEO

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a votat şi el în favoarea legii, în timp ce formaţiunea Die Linke, stânga radicală, s-a opus, invocând ‘deficienţe de substanţă’ ale proiectului.

Volker Kauder, liderul grupului conservator din Bundestag, a subliniat necesitatea proiectului date fiind trecutul nazist al Germaniei şi uciderea a 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Treilea Reich.

‘Avem o responsabilitate deosebită pentru a asigura că antisemitismul nu va continua să crească în ţara noastră’, a declarat Kauder în cursul dezbaterii parlamentare.

El a promis de asemenea că va examina dacă Germania ar putea interzice incendierea de steaguri israeliene, în urma incidentelor din decembrie din timpul protestelor faţă de decizia SUA de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitala Israelului.

Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

Antisemitismul continuă să fie o problemă extrem de sensibilă în Germania la peste 70 de ani de la Holocaust.

Organizaţii evreieşti şi de apărare a drepturilor omului au cerut de multă vreme numirea unui comisar special cu responsabilităţi în combaterea antisemitismului în creştere, pe care îl consideră alimentat de populismul de extremă dreapta şi de sosirea a numeroşi imigranţi, majoritatea din ţări musulmane.

Votul din Bundestag a fost salutat de asociaţii evreieşti, Consiliul Central Evreiesc numindu-l un semnal important că preocupările sale sunt luate în considerare.

Propunerea cere înfiinţarea unui post de comisar pentru coordonarea eforturilor de combatere a antisemitismului de către guvernul federal, landuri şi societatea civilă.

Este prevăzută de asemenea înfiinţarea unei comisii consultative independente formate din experţi evrei şi ne-evrei, din mediul academic, educaţie din alte sectoare. Propunerea mai cere îmbunătăţirea statisticilor privind incidentele antisemite, înăsprirea legislaţiei care interzice negarea în spaţiul virtual a Holocaustului şi consecinţe pentru statutul de imigraţie al cetăţenilor străini care incită la ură. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.