X

Deputaţii ruşi au votat crearea în Rusia a unei mişcări naţionale patriotice pentru copii şi adolescenţi

Deputaţii ruşi au votat miercuri crearea în Rusia a unei mişcări naţionale pentru copii şi adolescenţi, care are drept principal obiectiv să-i înveţe valorile patriotice, un sistem care reaminteşte de organizaţiile de tineret sovietice, relatează AFP, potrivit agerpres.   

Deschisă tuturor copiilor începând cu vârsta de 6 ani, mişcarea, care va fi finanţată de stat, este chemată “să pregătească copiii şi tinerii pentru viaţa în societate, formându-le viziunea asupra lumii pe baza valorilor spirituale şi morale tradiţionale ruseşti (…), precum şi să se inoculeze dragostea şi respectul pentru patrie”, potrivit autorilor iniţiativei.

Citește și : Uzbekistan afirmă că a fost victima unui atac cu rachete trase de pe teritoriul Afganistanului

“Statul trebuie să creeze condiţii care contribuie la o dezvoltare spirituală, morală, intelectuală şi fizică exhaustivă a copiilor, la învăţarea patriotismului, a responsabilităţii civile şi a respectului pentru adulţi”, au subliniat ei într-o notă explicativă comună la această lege.

Participarea la mişcare, care pare să se inspire din cea a “pionierilor” sovietici şi prevede desemnarea de responsabili însărcinaţi cu realizarea acestor obiective, se va face pe bază de voluntariat, potrivit acestei legi votate miercuri în a treia şi ultima lectură de către Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Citește și : În vizită la Ankara, premierul Italiei semnează acorduri de cooperare şi accentuează importanţa respectării drepturilor omului

Lui Vladimir Putin i se va propune să conducă consiliul de observare al mişcării, a precizat într-un comunicat deputatul Artiom Meteliov, din partidul la putere Rusia unită, care prezidează comisia pentru tineret al Dumei.

De la venirea sa în fruntea statului în 2000, Vladimir Putin a pus patriotismul în centrul politicii de stat, retorica patriotică a autorităţilor ruse accentuându-se de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Tags: adolescenţicopiiDuma de StatrusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora