X

Deputatul Bolea le-a povestit rușilor că așa-zisa explozie din Transnistria a fost organizată de Ucraina

Deputatul Bolea le-a povestit rușilor că așa-zisa explozie din Transnistria a fost organizată de Ucraina

Deputatul Vasile Bolea le-a povestit rușilor la Moscova că pretinsa explozie din Transnistria, de acum două săptămâni, a fost organizată de Ucraina, scrie presa din regiunea separatistă transnistreană.

Citește și: Guțul va fi judecată. Șefa PA anunță că dosarul pe numele bașanei este pe ultima sută de metri

„Este un incident foarte serios. Această dronă a zburat din regiunea Odesa și este clar cine a dirijat această dronă. Dacă nu ne vom ascunde în tufișuri, trebuie să spunem clar și răspicat că drona a fost gestionată de partea ucraineană”, a declarat deputatul Vasile Bolea, potrivit canalului de Telegram Prednestroveț.

El a calificat situația la frontiera cu Ucraina „instabilă”. Precizăm că fostul socialist împreună cu un alt deputat, Alexandr Suhodolschi, au mers într-o deplasare la Moscova alături de colegii lor din Partidul „Renaștere”, considerat un „acolit” al fostului partid „Șor” scos în afara legii.

Vizita deputaților moldoveni este precedată de voiajul în Rusia a bașcanei de la Comrat, Evghenia Guțul, care i-a cerut lui Putin „protecție”.

Mai precizăm că, anterior, factorii responsabili de la Chișinău au declarat că imaginile cu pretinsa explozie din Transnistria au fost trucate și că reprezintă o încercare de destabilizare a situației și de a speria lumea.

Totodată, autoritățile au avertizat în repetate rânduri că provocările Moscovei se vor intensifica pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare din toamnă.

Tags: Bolea la Moscovaexplozie TransnistriaVasile Bolea
Social