Deputatul cu cele mai multe cheltuieli pentru deplasări în străinătate

Publicat:

Deputatul cu cele mai multe cheltuieli pentru deplasări în străinătate

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi este deputatul pentru care s-au cheltuit cei mai mulți bani în scopul deplasărilor peste hotare, în decurs de un an. Așa arată datele raportului de monitorizare a Parlamentului, realizat de Asociați PromoLex.  

Potrivit studiului, în perioada iunie 2022 – iunie 2023, pentru deplasările în interes de serviciu a lui Popșoi s-au cheltuit 318 345 de lei.


Citește și: Cum ar vota moldovenii în cazul unor alegeri prezidențiale

În cazul acestuia, comparativ cu perioada anterioară de monitorizare, cheltuielile au crescut de două ori, iar numărul de deplasări – cu 10.

Următorul în top este președintele Parlamentului,  Igor Grosu, pentru deplasările căruia s-a achitat din bugetul de stat suma de  180 345 de lei. Pentru deplasările în interes de serviciu ale deputatului Radu Marian, s-a cheltuit suma de 164 544 de lei.

Potrivit Raportului, în  perioada monitorizată, au fost emise 163 de dispoziții de delegare în interes de serviciu în străinătate a deputaților și a personalului Secretariatului Parlamentului. Dintre acestea, 55% (90 de dispoziții de deplasări) au fost în scop de participare la diverse evenimente regionale/internaționale, iar 22% (36) au fost vizite de studiu.

Cheltuielile efectuate din bugetul de stat pentru deplasările respective au fost de 3,4 milioane de lei,  cu aproape 3 milioane de lei mai mult decât în perioada anterioară de monitorizare.

În cazul a 16 (10%) deplasări – costul acestora a fost achitat integral de organizatori, iar în cazul a 37 (23%) de deplasări, costul a fost parțial achitat de organizatori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: mai multe curse aeriene întârzie

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: mai multe curse aeriene întârzie Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Personalul aeroportuar și pasagerii au fost evacuați,...

Accident în lanț provocat de un șofer băut în Chișinău.Pasagerul său s-a dat în spectacol și a ajuns „vedetă” pe TikTok

Accident în lanț provocat de un șofer băut în Chișinău.Pasagerul său s-a dat în spectacol și a ajuns „vedetă” pe TikTok Un șofer băut a...

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă Forţele armate ucrainene sunt supuse unei presiuni puternice din cauza atacurilor ruseşti din estul ţării, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.