X

Deputatul cu cele mai multe cheltuieli pentru deplasări în străinătate

Deputatul cu cele mai multe cheltuieli pentru deplasări în străinătate

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi este deputatul pentru care s-au cheltuit cei mai mulți bani în scopul deplasărilor peste hotare, în decurs de un an. Așa arată datele raportului de monitorizare a Parlamentului, realizat de Asociați PromoLex.  

Potrivit studiului, în perioada iunie 2022 – iunie 2023, pentru deplasările în interes de serviciu a lui Popșoi s-au cheltuit 318 345 de lei.

Citește și: Cum ar vota moldovenii în cazul unor alegeri prezidențiale

În cazul acestuia, comparativ cu perioada anterioară de monitorizare, cheltuielile au crescut de două ori, iar numărul de deplasări – cu 10.

Următorul în top este președintele Parlamentului,  Igor Grosu, pentru deplasările căruia s-a achitat din bugetul de stat suma de  180 345 de lei. Pentru deplasările în interes de serviciu ale deputatului Radu Marian, s-a cheltuit suma de 164 544 de lei.

Potrivit Raportului, în  perioada monitorizată, au fost emise 163 de dispoziții de delegare în interes de serviciu în străinătate a deputaților și a personalului Secretariatului Parlamentului. Dintre acestea, 55% (90 de dispoziții de deplasări) au fost în scop de participare la diverse evenimente regionale/internaționale, iar 22% (36) au fost vizite de studiu.

Cheltuielile efectuate din bugetul de stat pentru deplasările respective au fost de 3,4 milioane de lei,  cu aproape 3 milioane de lei mai mult decât în perioada anterioară de monitorizare.

În cazul a 16 (10%) deplasări – costul acestora a fost achitat integral de organizatori, iar în cazul a 37 (23%) de deplasări, costul a fost parțial achitat de organizatori.

Tags: cheltuieli pentru deplasări peste hotaredeputatIgor GrosuMihail PopșoiPromo LexRadu Marian
Categorii: PoliticăȘtirile zilei