X

Deputatul Radu Marian: Guvernul va continua să susțină oamenii din toate regiunile țarii

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Marian a scris că cei Găgăuzia, care insinuează că regiunea este ignorată de Chișinău, în perioada 2019-2023, de la bugetul central au fost alocați 3.25 miliarde lei către regiunea autonomă, transmite Știri.md.

Deputatul Radu Marian declară că Guvernul va continua să susțină oamenii din toate regiunile țarii, și oamenii din UTA Găgăuză, însă fără ca cineva anume să primească privilegii nemeritate.

Citește și : PAS cere modificarea Constituţiei, dar CCM-ul spune ‘pas’

„Banii au fost alocați pentru educație, transport, infrastructură, sau proiecte sociale. Amintesc și de cei aproximativ un miliard de lei alocați de UE în regiunea găgăuză în ultimul deceniu pentru construcție grădinițe, apeducte, proiecte energetice”, a scris Radu Marian.“

Știri.md reamintește că, la data de 18 iulie, deputatul PAS Radu Marian a înregistrat un proiect de lege care prevede micșorarea sumelor TVA restituite agenților economici din UTA Găgăuzia și asta pentru că nu ar exista o echitate economică și socială în raport cu celelalte urbe din R. Moldova.

Drept urmare, deputații APG au solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi a Parlamentului, amenințând, în caz contrar, cu blocarea tribunei forului suprem. În cadrul ședinței APG, deputații din Găgăuzia au declarat că vor aștepta, până la sfârșitul săptămânii curente, reprezentanții autorităților centrale pentru a discuta subiectele ce țin de finanțarea autonomiei din bugetul de stat.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru Veaceslav Platon în Rusia

Tags: chisinaufacebookGăgăuzăRadu Marian
Categorii: Politică