Deputatul Șoimaru este îndemnat să demisioneze

Publicat:

Deputatul Șoimaru este îndemnat să demisioneze

Un fost ministru al Apărării îi cere deputatului PAS, Vasile Șoimaru, să demisioneze.

Citește și: Pericol la Căușeni. A fost nevoie de intervenția geniștilor


Fostul ministru liberal, Anatol Șalaru, consideră că Șoimaru i-a făcut o defavoare șefei statului, Maia Sandu   și a „dat apă la moară” propagandei ruse atunci când a sugerat că autoritățile ar putea interzice Mitropolia Moldovei.

„Șoimaru a dat propagandei rusești un argument foarte puternic și a pus-o pe Maia Sandu și partidul din care face parte într-o situație foarte dificilă. Eu îl cunosc pe Vasile Șoimaru de foarte mulți ani și cred că am dreptul să-i cer să corecteze această greșeală uriașă prin depunerea imediată a demisiei din Parlament”, a menționat Șalaru.

Deputatul Șoimaru este îndemnat să demisioneze

Fostul ministru a revenit la acest subiect după ce preotul din satul său de baștină – Văratic, a revenit din pelerinajul din Moscova „foarte motivat și a început să le vorbească oamenilor în biserică despre alegerile prezidențiale și despre războiul care va începe dacă o vom vota pe Maia Sandu”.

În acest context, Șalaru invocă că preotul din sat a făcut uz de declarațiile anterioare ale lui Șoimaru „spre bucuria Moscovei” afirmând că, la toamnă, Mitropolia Moldovei va fi interzisă.

Precizăm că, la sfârșitul lunii august, s-a aflat despre pelerinajul mai multor preoți moldoveni la Moscova, care ar fi mers la Kremlin „pentru instrucțiuni”. La scurt timp, Mitropolia Moldovei s-a detașat de vizitele preoților în capitala Rusiei. În aceeași perioadă, deputatul PAS, Vasile Șoimaru, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Republica Moldova ar trebui să interzică Mitropolia Moldovei, care se subordonează Rusiei, așa cum a făcut Ucraina.

Conducerea PAS s-a disociat de declarațiile deputatului Șoimaru și a negat orice intenție de a interzice activitatea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pe teritoriul țării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii împrumută 200 de milioane ca să-și reabiliteze pădurile

Moldovenii împrumută 200 de milioane ca să-și reabiliteze pădurile Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 200 milioane de euro de la Banca...

Secret Service a luat la ochi postarea lui Musk referitoare la Joe Biden şi Kamala Harris

Secret Service a luat la ochi postarea lui Musk referitoare la Joe Biden şi Kamala Harris Secret Service din SUA, structura care asigură protecţia celor...

Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic

Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic Republica Moldova va investi în următorii patru ani peste 25 de milioane de euro în...

Putin ordonă Rusiei să mărească efectivele armatei cu 180.000 de militari, până la 1,5 milioane

  Putin ordonă Rusiei să mărească efectivele armatei cu 180.000 de militari, până la 1,5 milioane   Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ţării să îşi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.