X

Deputatul Șoimaru este îndemnat să demisioneze

Deputatul Șoimaru este îndemnat să demisioneze

Un fost ministru al Apărării îi cere deputatului PAS, Vasile Șoimaru, să demisioneze.

Citește și: Pericol la Căușeni. A fost nevoie de intervenția geniștilor

Fostul ministru liberal, Anatol Șalaru, consideră că Șoimaru i-a făcut o defavoare șefei statului, Maia Sandu   și a „dat apă la moară” propagandei ruse atunci când a sugerat că autoritățile ar putea interzice Mitropolia Moldovei.

„Șoimaru a dat propagandei rusești un argument foarte puternic și a pus-o pe Maia Sandu și partidul din care face parte într-o situație foarte dificilă. Eu îl cunosc pe Vasile Șoimaru de foarte mulți ani și cred că am dreptul să-i cer să corecteze această greșeală uriașă prin depunerea imediată a demisiei din Parlament”, a menționat Șalaru.

Deputatul Șoimaru este îndemnat să demisioneze

Fostul ministru a revenit la acest subiect după ce preotul din satul său de baștină – Văratic, a revenit din pelerinajul din Moscova „foarte motivat și a început să le vorbească oamenilor în biserică despre alegerile prezidențiale și despre războiul care va începe dacă o vom vota pe Maia Sandu”.

În acest context, Șalaru invocă că preotul din sat a făcut uz de declarațiile anterioare ale lui Șoimaru „spre bucuria Moscovei” afirmând că, la toamnă, Mitropolia Moldovei va fi interzisă.

Precizăm că, la sfârșitul lunii august, s-a aflat despre pelerinajul mai multor preoți moldoveni la Moscova, care ar fi mers la Kremlin „pentru instrucțiuni”. La scurt timp, Mitropolia Moldovei s-a detașat de vizitele preoților în capitala Rusiei. În aceeași perioadă, deputatul PAS, Vasile Șoimaru, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Republica Moldova ar trebui să interzică Mitropolia Moldovei, care se subordonează Rusiei, așa cum a făcut Ucraina.

Conducerea PAS s-a disociat de declarațiile deputatului Șoimaru și a negat orice intenție de a interzice activitatea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pe teritoriul țării.

Tags: Anatol Şalarudeputat PASMitropolia MoldoveiVasile Șoimaru
Știrile zilei