X

Deputatul ucrainean Artyom Dmytruk a părăsit ilegal Ucraina prin Moldova

Deputatul ucrainean Artyom Dmytruk a părăsit ilegal Ucraina prin Moldova

Deputatul ucrainean Artyom Dmytruk, suspectat că a atacat un reprezentant al organelor de drept, dar și un militar, a părăsit ilegal Ucraina, transmite mass-media ucraineană.

Surse din Poliția de Frontieră a Republicii Moldova confirmă că Artyom Dmytruk a intrat pe teritoriul Republicii Moldova pe 24 august și l-a părăsit în aceeași zi prin punctul de trecere a frontierei pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu o cursă spre Roma, Italia, potrivit ipn.md.

Interlocutorii IPN din structurile de forță, la fel, confirmă această informație și explică că nu l-au putut opri sau aresta pe deputat întrucât nu există mandat de căutare pe numele acestuia emis de către colegii ucraineni.

Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei a pornit un dosar penal în legătură cu trecerea ilegală a frontierei de către un deputat. Numele deputatului nu este menționat în comunicatul instituției. La Odesa a fost instituit un grup operativ de anchetă din care fac parte și angajați ai aparatului central al Biroului de Stat pentru Investigații. „Continuă acțiunile urgente de anchetă pentru a stabili modul în care deputatul a trecut granița și cine l-a ajutat în acest sens.

Deja au avut loc percheziții la persoane civile și la angajați ai Serviciului Grăniceresc de Stat care au putut contribui la trecerea ilegală a frontierei de către deputat”, se arată în comunicatul instituției, citat de mass-media ucraineană.

Tags: Artyom DmytrukMoldovapărăsitprinucraina
Categorii: SocialȘtirile zilei