X

Deputatul ucrainean Dubinski implicat în scheme ilegale și trădare: Trafic de persoane și fuga prin Moldova

Deputatul ucrainean Dubinski implicat în scheme ilegale și trădare: Trafic de persoane și fuga prin Moldova

Biroul de Investigații a informat despre noi acuzații aduse deputatului ucrainean, care se pare că este identificat ca fiind Dubinski, conform hromadske.ua. Numele deputatului nu a fost oficial confirmat, dar detaliile cazului și declarația acestuia pe canalul său Telegram sugerează că Dubinski este persoana vizată.
Dubinski a fost deja acuzat în două cazuri distincte. Primul caz se referă la organizarea unei scheme pentru ieșirea ilegală din țară a persoanelor obligate militar. Investigațiile au demonstrat că Dubinski a facilitat transferul ilegal prin Moldova al fratelui vitreg al soției sale, utilizând organizația non-profit „Медиаоборона” pentru a introduce persoane în sistemul „Șleah” sub pretextul că sunt voluntari. Se menționează că deputatul a recurs la această schemă de mai multe ori.
În 2023, Dubinski și complicii săi au organizat din nou ieșirea ilegală a aceleași „rude” din țară, sub pretextul că acesta era un șofer voluntar. Bărbatul trebuia să ajungă la Chișinău pentru a transporta un automobil de elită al deputatului de la Aeroportul Internațional Chișinău la Viena. În timpul investigației primului caz, autoritățile au descoperit că bărbatul a profitat de schemă și pentru a doua oară, fără a se mai întoarce în Ucraina.
În urma acestei descoperiri, procurorul general a actualizat acuzațiile împotriva lui Dubinski, pentru organizarea transportului ilegal de persoane peste frontiera de stat. De asemenea, Dubinski a fost acuzat de trădare de țară.
Ancheta a relevat că el, cunoscut sub apelativul „Buratino”, făcea parte dintr-o organizație criminală creată de Direcția Principală de Activitate a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse (GRU), având rolul de a răspândi știri false despre conducerea militaro-politică de vârf a Ucrainei.
Șeful organizației non-profit „Медиаоборона” a fost și el acuzat.
Tags: Deputatul ucraineanDubinski implicat în scheme ilegaletradare
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei