Deschiderea procesului unui sirian acuzat de pregătirea unui atentat terorist la Copenhaga

Publicat:

Procesul unui bărbat sirian acuzat de pregătirea unui atentat terorist la Copenhaga s-a deschis marţi în capitala daneză, informează dpa, potrivit agerpres.

“Acest caz este legat de sprijinul pentru Statul Islamic. Un atac cu cuţite şi una sau două bombe”, a declarat procurorul Sonja Hedegaard la tribunalul municipal din Copenhaga, potrivit postului TV2.


Citește și : Pompeo: SUA şi Rusia ‘nu sunt condamnate la o rivalitate de război rece’

Potrivit acuzării, bărbatul în vârstă de 31 de ani a planificat atacul împreună cu un complice mai tânăr.

Atacul planificat să aibă loc acum doi ani a fost denumit “cazul chibriturilor”, întrucât unele dintre materialele destinate bombelor conţineau capete de chibrituri.

Ele au fost descoperite în posesia bărbatului mai tânăr – în vârstă de 21 de ani şi de asemenea din Siria – care a fost arestat la sfârşitul anului 2016 în Germania în timp ce era în drum spre Danemarca.

Marţi, bărbatul de 31 de ani a negat acuzaţiile, a relatat TV2.

Detalii despre pregătirea atentatului au apărut în timpul procesului tânărului de 21 de ani în Germania, unde a fost condamnat în iulie 2017 la şase ani şi jumătate de închisoare.

Cel mai în vârstă a fost de asemenea acuzat că l-a instruit pe complicele său să achiziţioneze baterii, walkie talkie-uri şi două cuţite lungi de bucătărie.

Sirianul mai în vârstă a fost arestat pe aeroportul din Copenhaga în noiembrie 2017 în timp ce încerca să călătorească în Turcia cu un paşaport fals.

Citește și : Autoritatea Palestiniană va refuza ajutoarele guvernului american

În timpul audierii de marţi, bărbatul de 31 de ani a declarat că a participat la două lupte în Siria împotriva guvernului sirian, dar nu este clar pentru cine a luptat, potrivit radioului public DR. El şi soţia sa au solicitat azil în Suedia vecină în septembrie 2015.

Dacă va fi condamnat, procurorii vor cere expulzarea sa din Danemarca şi interzicerea intrării din nou în această ţară, după ce el îşi va fi executat sentinţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.