X

Descinderi la Dispensarul municipal dermato-venerologic. Două asistente vizate

Descinderi la Dispensarul municipal dermato-venerologic. Două asistente vizate

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii au desfășurat, astăzi, percheziții în incinta Secției control medical din cadrul Dispensarului municipal dermato-venerologic din Chișinău în care sunt vizate două asistente medicale.

Citește și: CEC refuză înregistrarea Blocului „Pobeda”

Acestea sunt bănuite de extorcarea sistematică a resurselor financiare de la diverși agenți economici și persoane fizice pentru perfectarea fișelor medicale personale.

Potrivit materialelor cauzei, asistentele medicale ar fi estorcat sistematic mijloace financiare pentru perfectarea fișelor medicale personale fără prezența fizică a persoanei la efectuarea examenului medical obligatoriu ori examinarea formală a pacientului. Astfel, de la diverși agenți economici ar fi fost solicitate sume cuprinse între 1000 lei – 8000 de lei, în dependență de numărul angajaților pentru care se solicita perfectarea fișelor medicale personale. De la persoane fizice sume solicitate ar fi variat între 250 – 1000 de lei, pentru aceleași servicii.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Bănuitele sunt cercetate în stare de libertate.

Tags: Centrul Național AnticorupțieCNAdescinderiDispensarul municipal dermato-venerologic
Categorii: Știrile zilei