X

Descinderi la sud. Oamenii legii au căutat arme deținute ilegal

Descinderi la sud. Oamenii legii au căutat arme deținute ilegal

Oamenii legii au descins cu percheziții domiciliare în raioanele Cahul, Vulcănești și Taraclia.

Citește și: Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele turcului ucis la Chișinău

Potrivit poliției, au fost vizate 4 persoane cu vârste cuprinse între 32 și 65 de ani, suspectate că ar deține ilegal arme, precum și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj.

În urma acțiunilor întreprinse la domiciliile bărbaților, polițiștii au  depistat și ridicat mai multe arme și muniții de diferite tipuri. Printre ele erau și deținute fără acte de provenință și cu încălcări la deținere și păstrare – o armă lungă cu țeavă lisă de model IJ-18, o armă lungă cu țeavă lisă de model TOZ -54, ambele de calibrul 12 mm, 45 de cartușe de calibrul 28 mm, cartușe de calibrul 9×18 mm destinate pentru pistol de model „Makarov”,  cartușe de calibrul 22 Lr. destinate pentru armă cu țeavă ghintuită, 20 de cartușe de calibrul 12 mm.

De asemenea au fost ridicate cantități impunătoare de pulbere care se atribuie la substanțe explozive. Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte.

Bunurile au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice pentru stabilirea faptului dacă acestea au fost folosite și în comiterea altor infracțiuni. Cei patru riscă până la șapte ani de pușcărie.

Tags: armeDescinderi la sudmuniţiipercheziții sudpolitia R. Moldova
Știrile zilei