Descoperire arheologică extraordinară în mormântul primei femei faraon

Publicat:

Descoperire arheologică extraordinară în mormântul primei femei faraon

Arheologii care săpau în unul dintre cele mai vechi orașe din Egipt au descoperit o serie de dovezi extraordinare legate de stilul de viață din urmă cu 5.000 de ani.

În timp ce săpau o serie de morminte în zona Umm al-Qaab din Abydos, Egipt, arheologii au descoperit o inscripție pe un “vas de piatră” care furnizează informații istorice noi despre domnia lui Merneith, cunoscută drept prima femeie faraon.


Arheologul Christiana Köhler, cea care a condus săpăturile, spune că “S-a speculat că Merneith ar putea fi fost prima femeie faraon din Egiptul Antic, dar adevărata ei identitate rămâne un mister”.

“Având în vedere că acestea sunt urme ale vieții și acțiunilor oamenilor de acum 5.000 de ani, suntem uimiți în fiecare zi de detaliile uimitoare pe care le descoperim în timpul investigațiilor noastre, inclusiv semințele de struguri perfect conservate, lucrările artizanale și chiar urmele de pași în noroi”, a spus Köhler, citată de news.artnet.com.

image

Printre cele mai interesante descoperiri se numără sute de ulcioare de vin vechi de 5.000 de ani care nu fuseseră niciodată deschise. Echipa arheologică, compusă din membri din Egipt, Germania și Austria, a găsit urme de vin în interiorul lor.

Ulcioarele descoperite sunt de dimensiuni mari și “într-o bună stare de conservare”. “Unele dintre ele sunt foarte bine conservate, cu dopurile lor intacte”, a spus Köhler.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt țările Schengen care au introdus controale la frontiere

Care sunt țările Schengen care au introdus controale la frontiere Berlinul a stârnit uimire în Europa, când a anunțat că va intensifica controalele la frontierele cu...

VIDEO// PARLAMENT. Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria deputatului Iurie Păsat

PARLAMENT. Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria deputatului Iurie Păsat Pe 13 septembrie, Parlamentul Republicii Moldova a ținut un minut de reculegere...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile etapei...

Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul luxemburghez, Luc Frieden

  Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul luxemburghez, Luc Frieden Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Marelui Ducat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.