Descoperire extraordinară: armă romană maritimă din timpul unei bătălii, găsită în adâncul Mediteranei

Publicat:

Descoperire extraordinară: armă romană maritimă din timpul unei bătălii, găsită în adâncul Mediteranei

Un berbec vechi de 2.000 de ani, scufundat în timpul Primului Război Punic, a fost descoperit în largul coastei Siciliei, relatează Euronews.com.

Fragmentul de bronz al berbecului, numit rostrum, a fost găsit la 80 de metri sub nivelul mării, între insulele egadiene Levanzo și Favignana, situate în Marea Mediterană, în nord-vestul Siciliei.


Departamentul de patrimoniu cultural al regiunii a declarat că rostrul a fost încorporat sub botul unei nave de război antice. Stâlpii erau montați în partea din față a navelor de război romane pentru a intra în coliziune cu navele inamice și a le provoca scufundarea.

Se crede că acest rostru a fost folosit în timpul bătăliei de la Aegates dintre Roma și Cartagina în 241 î.Hr.

Cartagina, aflată în Tunisia de astăzi, a fost o civilizație care a dominat Mediterana în urmă cu aproape 2.000 de ani și a dobândit o mare putere prin comerțul maritim.

Civilizația a fost în conflict cu Republica Romană în secolele al III-lea și al II-lea î.Hr. cu privire la dominarea Mediteranei de Vest, iar între cele două puteri au avut loc trei perioade lungi de război.

image

Cartagina a fost învinsă în toate aceste trei războaie, care au devenit cunoscute sub numele de Războaiele Punice, și a intrat în declin.

Experții spun că artefactul descoperit a aparținut unei nave din Bătălia de la Aegates. Această bătălie a însemnat sfârșitul Primului Război Punic dintre cele două superputeri, care a durat 23 de ani și a dus în cele din urmă la capitularea Cartaginei în fața Romei.

Analiza cercetătorilor arată că această tribună are reliefuri ornamentale și o cască romană cu trei pene gravate pe ea. Acest stil de coif era considerat stilul standard și obișnuit pentru soldații romani la acea vreme.

2021 08 25 ram 24 png

Nu este prima dată când cercetătorii găsesc artefacte, inclusiv săbii și monede, în această parte a Mediteranei.

Francesco Paolo Scarpinato, membru al consiliului orașului Palermo, a spus că „fundul mării din zona insulei Aegadian este întotdeauna o sursă valoroasă de informații pentru a adăuga mai multe cunoștințe despre bătălia navală dintre flota romană și Cartagina”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Amenzi în valoare totală de 10.000 lei pentru tăiere ilegală de arbori în fâșia forestieră din raionul Dondușeni

Amenzi în valoare totală de 10.000 lei pentru tăiere ilegală de arbori în fâșia forestieră din raionul Dondușeni Inspectorii de mediu din raionul Dondușeni au...

Mai mult de opt sute de medici participă la Congresul Național de Medicină Internă de la Chișinău

Mai mult de opt sute de medici participă la Congresul Național de Medicină Internă de la Chișinău Mai mult de opt sute de profesioniști din...

„Trenul Literaturii” va porni în această lună de la Iaşi spre Chişinău

„Trenul Literaturii” va porni în această lună de la Iaşi spre Chişinău Cel mai mare festival de literatură din Sud-Estul Europei, Festivalul Internațional de Literatură...

Ucraina are cea mai mare rată a mortalității și cea mai scăzută rată a natalității din lume

Ucraina are cea mai mare rată a mortalității și cea mai scăzută rată a natalității din lume Ucraina a devenit țara cu cea mai mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.