Descoperire şocantă în Sulawesi. Ultimul bilanţ al cutremurului indică peste 1200 de morţi – VIDEO

Publicat:

Bilanţul cutremurului şi valului tsunami care au lovit săptămâna trecută insula indoneziană Sulawesi a ajuns la 1.234 de morţi, faţă de 844 indicaţi anterior, anunţat marţi Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, citată de DPA şi AFP, potrivit agerpres.

“La ora 13:00 ultimul bilanţ disponibil este de 1.234 de morţi”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor în timpul unui briefing de presă.

Citeşte şi: Trump vorbeşte despre ‘relaţia’ sa cu alcoolul: ‘Aş fi fost un dezastru!’


Cel puţin 799 de persoane au fost rănite, iar alte 99 figurează ca dispărute, a adăugat Sutopo Nugroho, precizând totodată că peste 61.000 de persoane au fost strămutate.

Cele mai multe victime au fost înregistrate în localitatea Palu de pe coasta de vest a insulei Sulawesi, cu o populaţie de 350 000 de locuitori.

Cadavrele a zeci de tineri au fost recuperate dintre ruinele unei biserici distruse de o alunecare de teren pe insula indoneziană Sulawesi, unde se intensifică eforturile internaţionale pentru ajutarea celor circa 200.000 de victime ale cutremurului urmat de tsunami, a informat AFP.

Citeşte şi: Emmanuel Macron respinge demisia ministrului de Interne

Marţi, Crucea Roşie a anunţat că a făcut o descoperire macabră într-o biserică din centrul insulei: “În total, 34 de cadavre au fost descoperite de echipa de salvare”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Crucii Roşii, Aulia Arriani.

Anterior, 86 de tineri care participau la o tabără de studiere a Bibliei în Centrul de Formare al Bisericii din Jonooge fuseseră daţi dispăruţi. Soarta celor ale căror cadavre nu au fost recuperate nu a fost precizată pe moment.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.