Descoperire uluitoare pe fundul unui lac din Turcia. Are cel puţin 3000 de ani!

Publicat:

O fortăreaţă cu o vechime de 3.000 de ani a fost descoperită de cercetători în Lacul Van din Turcia, informează The Independent, potrivit agerpres.

Se crede că aceste ruine spectaculoase aparţin unei cetăţi construite în perioada civilizaţiei Urartu, care a înflorit în epoca fierului între secolele al IX-lea şi al VI-lea î.Hr.


Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Descoperirea a fost făcută de arheologi de la Universitatea Van Yüzüncü Yl, alături de o echipă de scafandri.

Într-un interviu acordat agenţiei turce Andalou, şeful echipei de scufundări, cameramanul subacvatic Tahsin Ceylan a povestit că alţi scafandri şi arheologi familiarizaţi cu lacul au spus echipei că este puţin probabil să găsească ceva sub apă.

În cele din urmă însă, echipa a descoperit însă că ruinele fac parte dintr-un sit extins, care se întinde pe o suprafaţă de un kilometru, şi că, deşi fortăreaţa s-a aflat sub apă timp de secole, înălţimea secţiunilor vizibile ale zidurilor sale este de 3-4 metri.

“Cu această credinţă în minte, lucrăm pentru a dezvălui secretele lacului”, a adăugat Ceylan, precizând că Lacul Van – cel mai mare din Turcia – are o istorie de circa 600.000 de ani.

Urartu – cunoscut şi sub numele de “Regatul din Van” – a fost un străvechi regat care a cuprins părţi ale Turciei moderne, Armeniei şi Iranului. Lacul Van este considerat a fi un centru important al acestei civilizaţii.

Citeşte şi: Trump l-a făcut PROST şi NERECUNOSCĂTOR pe tatăl unui sportiv american, reţinut în China

“Studiile efectuate (…) au dezvăluit că fortăreaţa are aproape 3.000 de ani”, a declarat guvernatorul districtului Adilcevaz, Arif Karaman.

Potrivit The Independent, nu este prima dată când această echipă de cercetători face descoperiri în Lacul Van. Anul trecut echipa a descoperit o zonă de circa 4 km pătraţi de stalagmite bizare, iar la începutul acestui an, epava unui vas rusesc care s-ar fi scufundat în 1948.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.