Deși nici nu a apărut pe marile ecrane, ‘The Joker’ provoacă controverse în SUA. Producătorul filmului este asaltat de scrisori!

Publicat:

Rudele victimelor atacului armat care a avut loc în 2012 într-un cinematograf din Aurora, Colorado, în timpul proiecţiei filmului „The Dark Knight Rises”, sunt îngrijorate din cauza violenţei expuse în lungmetrajul „Joker” al lui Todd Phillips, transmite news.ro.

Într-o scrisoare transmisă directorului Warner Bros, Ann Sarnoff, rudele şi prietenii celor ucişi şi răniţi nu cer anularea lansării filmului, însă precizează că abordarea „cu empatie” a transformării personajului dintr-un singuratic în criminal îi pune în cumpănă.


Citește și: China inaugurează un aeroport ultramodern

„Vrem să fim clari că susţinem dreptul la libertatea de exprimare şi expresie, dar, la fel ca oricine a văzut un film după o bandă desenată, vă putem spune că odată cu o mare putere vine şi mare responsabilitate. De aceea facem apel să vă folosiţi de platforma uriaşă pe care o aveţi şi de influenţă pentru a vă alătura nouă în lupta pentru a construi comunităţi mai sigure cu mai puţine arme”, se arată în scrisoare citată de The Guardian.

În film, Joaquin Phoenix interpretează rolul Arthur Fleck, un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care trăieşte în Gotham la începutul anilor 1980. Pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, el adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.

După ce a câştigat anul acesta trofeul Leul de Aur la Veneţia, distincţie care este de regulă acordată filmelor arthouse, este aşteptat ca „Joker” să genereze încasări de peste 80 de milioane de dolari în primul weekend pe marile ecrane americane.

Multe dintre critici au fost favorabile, însă altele au fost precaute. Richard Lawson de la Vanity Fair a scris că filmul poate fi văzut ca „propagandă iresponsabilă pentru bărbaţii pe care îi reprezintă ca boală”, în timp ce Stephanie Zacharrek de la Time a criticat „stupiditatea agresivă şi posibil iresponsabilă” a lui.

„Îngrijorarea mea este că o persoană, şi cine poate şti că este doar una, aflată la limită, care vrea să împuşte în masă, poate fi încurajată de acest film. Şi asta mă îngrozeşte”, a declarat Sandy Phillips, mama uneia dintre cele 12 persoane ucise în Aurora, pentru The Hollywood Reporter.

Regizorul a spus că filmul este o expunere de idei despre dragoste, traume din copilărie şi lipsa compasiunii în lume.

Citește și: Ultimul bilanț al seismului din Pakistan indică cel puțin 24 de morți. De frică, oamenii dorm sub cerul liber!

Warner Bros. este de părere că una dintre funcţiile poveştilor este să provoace conversaţii dificile despre subiecte complexe. „Nici personajul fictiv Joker, nici filmul nu reprezintă o sprijinire a violenţei de vreun fel din lumea reală. Nu este intenţia filmului, a cineaştilor sau a studioului să arate acest personaj ca pe un erou”.

Juriul competiţiei Festivalului de la Veneţia a spus despre film că este „remarcabil”, cu o interpretare „magnifică”, „o reflecţie asupra antieroilor, unde duşmanul este sistemul”.

„Joker” va fi lansat în cinematografe pe 4 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.