Designerul francez Hedi Slimane a fost numit director artistic şi de imagine al casei de modă Céline

Publicat:

Designerul francez Hedi Slimane a fost numit director artistic şi de imagine al casei de modă Céline, a informat duminică grupul LVMH, care deţine această marcă pariziană din 1996.

Hedi Slimane, în vârstă de 49 de ani, fostul director artistic de la Yves Saint-Laurent în perioada 2012 şi 2016, “va fi responsabil din luna februarie de ansamblul colecţiilor casei (Céline) căruia îi va adăuga şi colecţii destinate bărbaţilor”, a indicat LVMH într-un comunicat, conform agerpres .


Până în prezent, notează AFP, această casă de modă nu realizase colecţii pentru bărbaţi.

Citește și : Bilanțul atacului din Kabul : 14 străini şi patru afgani au fost uciși

Designerul, care a fost şi director artistic pentru colecţiile masculine la Dior (parte a LVMH) la începutul anilor 2000, îi va succeda în acest post britanicei Phoebe Philo, director artistic din 2008 al casei de modă Céline.

“Sunt foarte fericit să-l întâlnesc pe Bernard Arnault (CEO-ul de la LVMH, n.r.) şi să încep acest proiect holistic pentru casa Céline. Aştept cu nerăbdare să mă întorc în lumea modei şi a atelierelor de croitorie”, a declarat Hedi Slimane, care a fost absent de pe podiumuri timp de doi ani.

“Sunt deosebit de încântat că Hedi se întoarce în grupul LVMH şi preia conducerea casei Céline”, a indicat la rândul său Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, un gigant mondial al industriei produselor de lux, din care fac parte peste 70 de branduri.

“Este unul dintre cei mai talentaţi designeri ai timpurilor noastre. Îl apreciez şi îl admir de când am lucrat cu el la Dior Homme”, a completat acesta.

Înfiinţată în 1945 de Céline Vipiana, casa de modă Céline este deţinută din 1996 de grupul LVMH. Ea lansează colecţii de pret-a-porter, marochinărie, pantofi şi accesorii. Compania franceză deţine în prezent 140 de magazine în întreaga lume şi are peste 1.800 de angajaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.