Designerul Paul Costelloe a deschis cea de-a 40-a ediţie a Săptămânii Modei de la Londra

Publicat:

Designerul Paul Costelloe a deschis cea de-a 40-a ediţie a Săptămânii Modei de la Londra

Săptămâna Modei de la Londra a fost deschisă vineri de designerul irlandez Paul Costelloe, care a promovat în noua sa colecţie lookurile clasice şi a adus o notă de nostalgie pe podiumul de defilare, în contextul în care acest eveniment emblematic din capitala Regatului Unit îşi celebrează cea de-a 40-a aniversare, informează Reuters.

Designerul în vârstă de 78 de ani, care nu a putut participa la defilarea de modă din cauza unei boli, a prezentat ţinute vestimentare albe şi gri închis, precum şi numeroase creaţii din stofă, în colecţia sa pentru sezonul toamnă-iarnă 2024, intitulată “Once upon a Time” şi descrisă ca fiind “Acolo unde Limerick se întâlneşte cu centrul New York-ului”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Modele care purtau jachete albe şi fuste vaporoase au deschis show-ul. A urmat o selecţie de modele în carouri, paleta de culori devenind apoi mai întunecată pentru costume cu fuste din tweed, paltoane cu curea şi rochii scurte şi feminine.

Pentru ţinutele de seară, designerul irlandez a propus rochii cu imprimeuri şi mâneci bufante.

“Această colecţie exprimă opinia mea că designul clasic încă îşi are locul în moda de prim rang”, a declarat Paul Costelloe în notele de prezentare a colecţiei sale.

“Am adăugat un moment personal de nostalgie prin adăugarea unui imprimeu inspirat de strada pe care am locuit cândva. A fost un moment glorios pentru a visa şi a trăi”, a mai spus el.

Echipa lui Paul Costelloe a distribuit, de asemenea, o notă din partea designerului care explică absenţa sa din cauza unui virus şi prin care el a urat Săptămânii Modei de la Londra o “fericită aniversare de 40 de ani”.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când British Fashion Council (BFC) a organizat prima ediţie a Săptămânii Modei de la Londra, una dintre cele patru mari manifestări majore de pe podiumurile de defilare, alături de cele organizate la New York, Milano şi Paris, cunoscută mai ales pentru promovarea talentelor emergente şi a tendinţelor avangardiste.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

În noaptea de joi spre vineri, mai multe atracţii turistice londoneze au fost iluminate în verde cu această ocazie, iar în cursul anului 2024 sunt planificate şi alte festivităţi.

Show-ul lui Paul Costelloe reprezintă una dintre cele peste 40 de prezentări de podium programate în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, care se va desfăşura până pe 20 februarie. Noile colecţii create de alte nume importante din industria modei, precum Burberry, Bora Aksu şi Mark Fast, se regăsesc, de asemenea, în calendarul evenimentului din acest an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul apărării italian: Alegerea unui spaniol ca reprezentant special al NATO a fost o trădare a lui Stoltenberg faţă de Italia

Ministrul apărării italian: Alegerea unui spaniol ca reprezentant special al NATO a fost o trădare a lui Stoltenberg faţă de Italia Ministrul apărării din Italia,...

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare Pentru antreprenorul ultrabogat Bassim Haidar, locuirea la...

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere Distins scriitor, om de cultură, apărător al valorilor naționale, în acest...

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte Principalii republicani din Camera Reprezentanţilor i-au cerut lui Joe Biden să demisioneze imediat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.