Desmond Tutu renunţă la rolul de ambasador al ONG-ului britanic Oxfam

Publicat:

Fostul arhiepiscop sud-african Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a anunţat joi că renunţă la rolul de ambasador al ONG-ului britanic Oxfam, pătat de un scandal sexual, relatează AFP.

Într-un comunicat, Desmond Tutu se declară ”profund dezamăgit de acuzaţiile de imoralitate şi de posibil comportament infracţional implicând lucrători umanitari” legaţi de ONG, potrivit news.ro .


El se declară totodată ”întristat de impactul acestor acuzaţii asupra a mii de persoane care susţin cauzele bune ale Oxfam”.

Citește și : Germania : Un ales al extremei drepte a provocat un scandal prin ”satiră politică”

Eroul luptei împotriva apartheidului a dat astfel ”instrucţiuni să se scrie Oxfam International pentru fi informat cu privire la demisia sa din rolul de ambasador”.

Mai mulţi angajaţi ai organizaţiei sunt acuzaţi de violuri în cursul unor misiuni umanitare în Sudanul de Sud, de abuzuri sexuale în Liberia şi că, între altele, au făcut apel la servicii ale unor prostituate în haiti şi în Ciad.

Conducerii puternicei organizaţii cu sediul în Marea Britanie i se reproşează că a ascuns cu bună ştiinţă scandalul şi a lăsat salariaţii incriminaţi să intre în alte ONG-uri fără să le pună în gardă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.