Destructurarea unei importante reţele de trafic cu aur între Franţa şi Germania

Publicat:

Paisprezece persoane suspectate că ar fi luat parte la un vast trafic de aur între Franţa şi Germania au fost inculpate în Franţa, fiind confiscate 30 kg de aur, în valoare de 1,5 milioane de euro, informează vineri AFP, citând autorităţi judiciare regionale, potrivit agerpres.

“Acest comerţ ilegal cu aur ar putea ajunge la mai multe zeci de milioane de euro”, a estimat parchetul Jurisdicţiei interregionale specializate din oraşul Nancy (nord-estul Franţei) într-un comunicat.


Citește și : Șase răniți într-un atac cu cuţitul în oraşul scoţian Glasgow. Suspectul, împuşcat de poliţie

Suspecţii, arestaţi în lunile mai-iunie, au fost inculpaţi pentru “ascundere în bandă organizată de obiecte furate, spălare agravată de bani şi participare la o organizaţie criminală în vederea pregătirii de delicte”, a precizat aceeaşi sursă.

Unsprezece dintre aceştia au fost plasaţi în detenţie provizorie, iar alţi trei – sub control judiciar.

Ancheta a permis “destructurarea unei vaste reţele paralele de comerţ cu aur” în mai multe departamente franceze, potrivt JIRS.

Colectorii de aur recuperau bijuterii de la hoţi. Ei le topeau pentru a constitui mici lingouri, iar apoi “alţi colectori erau însărcinaţi să recupereze aceste lingouri pentru a le vinde unei societăţi de achiziţionare de aur localizată în Germania”, a detaliat parchetul.

Percheziţiile au permis confiscarea a “29 kg de aur cu o valoare de piaţă de 1.487.032 euro şi 101 kg de pudră de argint, în valoare de 60.120 de euro”, conform acestuia.

Citește și : Lovitură de teatru în Bulgaria! Șeful anti-drog era mână-n mână cu traficanții!

Douăsprezece vehicule în valoare totală de 340.000 de euro, 30 de ceasuri de lux şi 121.169 euro în numerar au fost de asemenea confiscate de anchetatorii jandarmeriei.

“Investigaţiile continuă, în special cu privire la analiza documentelor contabile confiscate în cursul percheziţiilor realizate în Germania şi în Belgia”, unde locuia un colector de aur de naţionalitate franceză, predat Franţei de autorităţile belgiene pe baza unui mandat de arestare european, a indicat parchetul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.