Detaşarea militarilor americani în Columbia este BLOCATĂ în justiţie

Publicat:

Un tribunal din Columbia a ordonat suspendarea unei vizite de patru luni a soldaţilor americani până când ea va putea fi autorizată de Senatul columbian, a informat joi cotidianul El Tiempo, citat vineri de dpa, potrivit agerpres.

Patruzeci şi opt de soldaţi dintr-o unitate de elită a armatei americane au sosit în Columbia la începutul săptămânii, pe fondul unor controverse crescânde în legătură cu rolul lor.


Citeşte şi: Doi foşti preşedinţi din Panama sunt inculpaţi pentru spălare de bani

Ministrul apărării Carlos Holmes Trujillo a explicat luni că în total vor fi 52 de soldaţi din Statele Unite şi că ei vor consilia şi instrui armata columbiană în lupta împotriva traficului de droguri, fără a participa la operaţiuni militare.

Cu toate acestea, măsura a stârnit o furtună politică. Trujillo a fost chemat să apară în faţa Senatului pentru a explica de ce nu a consultat Congresul.

Curtea i-a cerut preşedintelui Ivan Duque să trimită de asemenea Senatului “toate informaţiile şi contextul legate de intrarea, sosirea şi permanenţa Brigăzii de Asistenţă a Forţelor de Securitate a Armatei Statelor Unite”, potrivit cotidianului.

Guvernul a declarat că prezenţa trupelor este o parte normală a cooperării militare a Columbiei cu Statele Unite.

Citeşte şi: 20 de saudiţi sunt judecaţi în Turcia pentru asasinarea lui Jamal Khashoggi

Dar criticii afirmă că Washingtonul ar putea folosi în cele din urmă teritoriul columbian pentru a lansa atacuri împotriva Venezuelei.

Administraţia preşedintelui american Donald Trump îl acuză pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro de trafic de cocaină şi a trimis nave de război în Caraibe în “operaţiuni de combatere a narcoticelor” la începutul acestui an. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.