X

Deținuții din Australia se revoltă împotriva măsurilor de carantină

Deţinuţii dintr-o închisoare de maximă securitate din estul Australiei au aprins focuri, au spart ferestrele şi şi-au inundat celulele cu apă, după ce doi angajaţi ai penitenciarului au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, măsurile luate ulterior ducând la restrângerea activităţii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Revolta din penitenciarul Arthur Gorrie din oraşul Brisbane (est) a început luni, la patru zile după ce media locale au relatat că închisoarea a intrat în carantină ca urmare a infectării a doi gardieni cu COVID-19.

Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Din lipsă de personal mai mulţi membri ai angajaţilor închisorii care au trebuit să fie testaţi nu au putut fi înlocuiţi, astfel că s-au înregistrat probleme în asigurarea serviciilor de bază în închisoare, precum servirea mesei şi administrarea medicaţiei, au explicat autorităţile locale.

”A existat o agitaţie, inclusiv mici focuri, care au fost localizate şi stinse. în unele cazuri, deţinuţii şi-au inundat celulele cu apă şi au fost avariate unele ferestre şi camere video”, a explicat comisarul de poliţie Peter Martin.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Aproximativ 400 dintre cei 530 de angajaţi ai închisorii au fost testaţi pentru COVID-19, precum şi 170 de deţinuţi.

Australia nu a înregistrat un număr mare de victime din cauza COVID-19, numărul deceselor ajungând la 657 până în prezent. După semnalarea primelor cazuri de COVID-19 în rândul gardienilor de închisoare, al treilea cel mai populat stat australian, Queensland, a plasat în carantină aproximativ 7.000 de deţinuţi.

Tags: Arthur GorrieaustraliaBrisbanecarantinacoronaviruscovid-19detinutiinchisoare
Categorii: Știrile zilei