X

Deversări ilegale de ape uzate. Agenții economici riscă amenzi și ridicarea plăcuțelor

Deversări ilegale de ape uzate. Agenții economici riscă amenzi și ridicarea plăcuțelor

Agenții economici și persoanele fizice care deversează ape uzate ilegal în rețeaua publică de canalizare și prestează servicii de vidanjare, în lipsa permisului emis, sunt documentați de reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău.

Citește și Victimele Holocaustului, comemorate într-un flashmob organizat în scuarul Parlamentului

Astfel, angajații S.A. „Apă-Canal Chișinău”, doar într-o zi au verificat 11 autospeciale – vidanje, dintre care 3 activau ilegal, deversând ape uzate pe str. Mesager din Chișinău. Pentru neregulile înregistrare persoanele juridice vor achita amenzi contravenționale (de la 120 la 180 de unități convenționale aplicată persoanei juridice, 6000 până 9000 lei).

Imediat după documentarea acestor deversări neautorizate, unele din persoanele juridice atrase la răspundere au depus actele pentru prestarea serviciilor de vidanjare, conform cadrului normativ în vigoare.

În primele două cazuri vorbim despre deversarea apelor uzate de către șoferi angajați ai companiilor private care, nu dețineau actele necesare pentru prestarea serviciilor de vidanjare. În cel de-al treilea caz, este vorba despre deversarea apelor uzate de către șoferul autospecialei, în lipsa permisului în acest sens (a se vedea imagini foto).

Pentru a evita deversări neautorizate și eventuale abuzuri din partea unor agenți economici cu rea-intenție, Operatorul va conlucra cu Agenția Națională Transport Auto, în vederea identificării și documentării agenților economici care activează ilegal. Astfel, agenții economici care vor activa fără permis eliberat de ACC riscă amenzi, și/sau ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

În raza mun. Chișinău există 6 puncte de deversare autorizate de S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Totodată, insitituția îndeamnă cetățenii să nu apelze la persoane juridice și/sau fizice care prestează servicii ilegale de vidanjare.

„Împreună avem grijă de Mediul Ambiant”, se arată în apelul lansat de S.A. „Apă-Canal Chișin

Tags: de ape uzate.Deversări ilegale
Categorii: SocialȘtirile zilei