Deversări ilegale de ape uzate documentate de S.A. ,, Apă-Canal Chișinău”

Publicat:

Deversări ilegale de ape uzate documentate de S.A. ,, Apă-Canal Chișinău”! Agenții economici riscă amenzi, dar și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare!

Angajații S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” au fixat ca obiectiv major identificarea agenților economici și persoanelor fizice care deversează ilegal în rețeaua publică de canalizare ape uzate, în lipsa permisului emis de Operator. 

În context au fost inițiate mai multe controale și verificări în teren a auto – vidanjelor, în sectoarele și suburbiile municipiului Chișinău fiind verificate și monitorizate peste 30 de vidanje.


Citește și: Raportul de activitate a CNPF pentru anul 2022 a fost audiat și aprobat de către Legislativ

Fiind depistate 3 auto – vidanje care activau ilegal, deversând ape uzate pe străzile Mesager și Transnistriei din Chișinău. Pentru neregulile înregistrare persoanele vor achita amenzi (de la 120 la 180 de unități convenționale aplicate persoanelor juridice, de la 6000 până 9000 lei).

În primele două cazuri vorbim despre deversarea apelor uzate în sectorul Buiucani, în lipsa permisului necesar conform legislației, de către angajații unei companii private. Cel de-al treilea caz deversarea ilegală a apelor uzate a avut loc în sectorul Ciocana (a se vedea imagini foto).

De menționat că, imediat după documentarea acestor deversări neautorizate, unele din persoanele juridice atrase la răspundere au depus actele pentru prestarea serviciilor de vidanjare, conform cadrului normativ în vigoare.

Pentru contracararea fenomenului deversărilor neautorizate și eventuale abuzuri cu rea intenție din partea unor agenți economici, Operatorul va intensifica activitatea în domeniu dat împreună cu alte autorități competente ale statului.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Consiliera extremei drepte franceze, suspectată că ar fi ‘săgeata’ Moscovei

Consiliera extremei drepte franceze, suspectată că ar fi 'săgeata' Moscovei Consilieră pentru grupul de extremă dreaptă 'Identitate şi Democraţie' în Parlamentul European, Tamara Volohova a...

Doi medici oncologi acuzați de luare de mită au scăpat cu amendă

Doi medici oncologi acuzați de luare de mită au scăpat cu amendă Doi din cinci medici de la Institutul Oncologic, acuzați că luau mită, au...

Ce oraș a fost desemnat cel mai bun din lume

Ce oraș a fost desemnat cel mai bun din lume Viena a fost desemnată cel mai bun oraș din lume pentru al treilea an consecutiv,...

Fără panică: Tehnica militară urmează să se deplaseze pe traseele naționale

Fără panică: Tehnica militară urmează să se deplaseze pe traseele naționale În următoarele zile, tehnica militară urmează să se deplaseze pe traseele naționale spre locurile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.