Dexametazona este deja folosită în Franța împotriva COVID-19

Publicat:

Dexametazona, un puternic steroid eficient în tratarea bolnavilor de COVID-19 cu simptomele cele mai grave, potrivit rezultatelor anunţate marţi de cercetători britanici, este ”deja utilizată pe scară largă” în spitalele franceze, a declarat miercuri o specialistă în boli infecţioase, citată miercuri de agenţia AFP, potrivit agerpres.

”Dexametazona face parte din familia corticosteroizilor. (…) În Franţa, corticosteroizii au fost administraţi foarte rapid pacienţilor care aveau COVID-19 deoarece reduce inflamaţia la nivelul plămânilor”, a declarat pentru radio France Inter Karine Lacombe, şefa secţiei de boli infecţioase din cadrul spitalului Saint-Antoine (AP-HP) din Paris.


Citeşte şi: Trump este atacat din sânul propriei sale familii: Nepoata sa dezvăluie cele mai ascunse secrete

”Ştim că este un tratament care funcţionează, l-am utilizat pe scară largă”, a adăugat specialista.

Responsabili din cadrul vastului studiu clinic britanic Recovery au anunţat marţi că acest medicament reduce cu o treime rata deceselor în cazul pacienţilor conectaţi la aparate pentru ventilaţie artificială şi cu o cincime la pacienţii cărora li se administra oxigen, dar nu erau intubaţi.

Ansamblul de date care au permis cercetătorilor să ajungă la aceste concluzii nu au fost încă publicate.

Guvernul britanic a anunţat că acest tratament va fi folosit imediat pentru a trata pacienţii vizaţi.

Acest medicament este deja comercializat pentru numeroase afecţiuni pentru efectele sale antiinflamatoare şi imunosupresoare puternice.

”Lucrul important de reţinut din studiul din Anglia este că ei au, fără tratament, o mortalitate de 40%” la pacienţii internaţi la terapie intensivă pentru COVID-19. “La noi în Franţa, în spitalele franceze, mortalitatea a fost de 13% (…) fără tratament”, în afară de îngrijirea standard, a afirmat Karine Lacombe care a adăugat că nu poate explica această diferenţă.

Lacombe conduce, de asemenea, un studiu clinic, în colaborare cu Inserm şi Etablissement Francais du Sang (EFS), care analizează dacă transfuzia de plasmă de la pacienţi vindecaţi este eficientă pentru a permite pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi să se vindece mai repede, notează AFP.

Citeşte şi: Turcia reacţionează vehement la criticile Franţei

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce lucrează cu Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) ”pentru a include dexametazona în tratamentul standard contra COVID-19 începând din această după-amiază”.

Responsabili din cadrului studiului britanic Recovery au indicat că ”un deces din opt ar putea fi evitat datorită acestui tratament la pacienţii ventilaţi artificial”.

Profesorul Stephen Powis, directorul medical al NHS, a declarat într-un comunicat că “acesta este un pas important înainte în căutarea de noi modalităţi de tratare a pacienţilor cu COVID”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.