X

DEZASTRU în urma cutremurului din Indonezia

Cel puţin două persoane au fost rănite şi mai multe case şi biserici au fost avariate după ce un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs joi în estul Indoneziei, a anunţat vineri Institutul american de geofizică (USGS), citat de Reuters, potrivit agerpres.

Seismul, produs în Marea Molucelor, a avut magnitudinea 7,1, iar epicentrul său a fost localizat în mare la 139 de kilometri nord-vest de oraşul Ternate, în provincia Molucele de Nord, potrivit USGS.

Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

O alertă de tsunami a fost ridicată după circa două ore, deşi seismul a fost urmat de peste 90 de replici.

Agus Wibowo, un purtător de cuvânt al Agenţiei Indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), a declarat că două persoane au suferit răni minore în oraşul Ternate, iar şase case şi două biserici au fost avariate.

“Agenţia locală pentru Gestionarea Dezastrelor din Ternate a anunţat că oamenii care şi-au părăsit locuinţele aflate în zona plajelor de teama unui tsunami au început să se întoarcă la casele lor vineri dimineaţă”, a afirmat el într-un comunicat, precizând că în oraşul Bitung de pe insula Sulawesi şi în districtul Halmahera din insulele Moluce a revenit calmul.

Cutremurul a provocat panică în rândul multor locuitori care s-au îndreptat spre zone mai înalte de tema unui tsunami.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan

Indonezia este afectată frecvent de cutremure, fiind situată în aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă cu o amplă activitate seismică şi vulcanică în care se înregistrează anual circa 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit insulele Moluce în luna iulie, provocând moartea a patru persoane. Cel mai devastator cutremur din istoria recentă a Indoneziei a avut loc pe 26 decembrie 2004, când un seism cu magnitudinea 9,5 a provocat un tsunami masiv, care a ucis circa 226.000 de persoane de-a lungul coastelor Oceanului Indian, inclusiv peste 126.000 în Indonezia.

Tags: Bitungcutremurdistrictul HalmaheraindoneziaInstitutul american de geofizică (USGS)insula Sulawesiinsulele MoluceMarea Molucelorprovincia Molucele de NordTernate
Categorii: Știrile zilei