DEZASTRU total pentru prima tentativă de alunizare comercială

Publicat:

DEZASTRU total pentru prima tentativă de alunizare comercială

Astrobotic, compania care operează capsula Peregrine care a ratat obiectivul de a realiza prima alunizare comercială, a anunţat că a pierdut contactul cu aceasta joi, la momentul reintrării în atmosfera terestră, transmite agenţia DPA, potrivit stiripesurse.ro.

Compania americană a precizat pe reţeaua socială X că a “pierdut telemetria” cu capsula spaţială în jurul orei 09:50 (20:50 GMT joi), deasupra regiunii sudice a Oceanului Pacific.


Astrobotic a precizat că “a finalizat reintrarea controlată deasupra apelor deschise” 14 minute mai târziu.

Citeşte şi: Grosu vorbeşte despre posibilitatea de a avea un Procuror General din România – Stiripesurse.md

Nu a existat încă nicio confirmare independentă în acest sens. O conferinţă de presă comună cu agenţia spaţială americană NASA este programată pentru ziua de vineri.

Misiunea privată Peregrine a fost lansată săptămâna trecută de la centrul spaţial Cape Canaveral din statul american Florida.

La scurt timp după lansare s-a produs o defecţiune la sistemul de propulsie, care a condus la o scurgere de combustibil.

Inginerii au reuşit să stabilizeze capsula pentru o perioadă, însă obiectivul de a asoliza pe Lună a fost abandonat.

DEZASTRU total pentru prima tentativă de alunizare comercială

Capsula urma să aselenizeze în februarie într-o zonă numită Sinus Viscositatis şi să efectueze astfel prima misiune americană – fără echipaj uman – pe Lună după misiunea Apollo, din urmă cu peste 50 de ani.

În timpul misiunii, Peregrine a călătorit dincolo de distanţa la care se află Luna faţă de Pământ. Cu toate acestea, după consultarea cu NASA, Astrobotic a anunţat că a luat “decizia dificilă” de a renunţa la aselenizare, potrivit unui comunicat. “Prin încheierea responsabilă a misiunii Peregrine, ne îndeplinim obligaţia de a conserva viitorul spaţiului cislunar în beneficiul tuturor”, a declarat Astrobotic.

Start-upul american Astrobotic a lansat modulul de aselenizare Peregrine la 8 ianuarie, la bordul noii rachete Vulcan Centaur a grupului ULA din care fac parte Boeing şi Lockheed Martin. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bărbat spânzurat în propria locuință

Bărbat spânzurat în propria locuință Un bărbat a decedat după ce s-ar fi spânzurat în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc în după-amiaza zilei...

Chișinăul și Bucureștiul își consolidează eforturile pentru combaterea dezinformării

Chișinăul și Bucureștiul își consolidează eforturile pentru combaterea dezinformării Chișinăul și Bucureștiul își consolidează eforturile pentru combaterea dezinformării. Acest aspect a fost abordat, astăzi,  de...

Acces egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii

Acces egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii Prevederile din legislația națională care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și...

Sute de persoane au aplicat la Școala administratorilor de bloc

Sute de persoane au aplicat la Școala administratorilor de bloc Până la această oră,  250 de persoane au aplicat la Școala administratorilor de bloc lansată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.