X

Dezbatere anulată pentru un aliat al preşedintelui Trump care a refuzat să se testeze

O dezbatere în care trebuiau să se confrunte senatorul republican Lindsey Graham, candidat la propria succesiune, şi rivalul său democrat a fost anulată vineri, pentru că acest important aliat al preşedintelui Donald Trump a refuzat să se teste la COVID-19, notează AFP, potrivit agerpres.

Reprezentând Carolina de Sud la Washington din 2003, Lindsey Graham, 65 de ani, este şeful Comisiei juridice a Senatului care va începe luni audierea judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett, candidata lui Donald Trump pentru Curtea Supremă.

Citește și : OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

O adunare la Casa Albă în urmă cu două săptămâni, pentru a anunţa numirea magistratei, a fost indicată a fi responsabilă de numeroasele contaminări cu noul coronavirus detectate de atunci la Casa Albă. Cu bolnavul cel mai celebru, preşedintele Statelor Unite.

După anunţul că Donald Trump a fost testat pozitiv, în noaptea de 1 spre 2 octombrie, Lindsey Graham a fost supus unui test, cu rezultat negativ.

Opozantul său, Jaime Harrison, a urcat în sondaje, până la a-i ameninţa realegerea. El a cerut joi ca ambii candidaţi să fie testaţi la noul coronavirus înaintea dezbaterii.

Citește și : A doua dezbatere Trump-Biden anulată

Lindsey Graham a refuzat, afirmând că medicul său consideră că nu este nevoie. Acuzându-l în acelaşi timp pe Jaime Harrison, 44 de ani, că încearcă “să se eschiveze” de la dezbatere.

Democratul i-a răspuns că a reclamat acest test “pentru siguranţa tuturor”.

În cele din urmă, cei doi candidaţi au acordat separat un interviu de 25 de minute pentru un post local de televiziune.

Tags: Casa Albacovid-19Curtea SupremăDonald TrumpLindsey Graham
Categorii: Știrile zilei