Dezbaterea Generală a Adunării Generale a ONU s-a încheiat fără contribuţiile Afganistanului şi Myanmarului

Publicat:

Dezbaterea Generală a Adunării Generale a ONU s-a încheiat luni la New York fără contribuţiile Afganistanului şi Myanmarului, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Cele şase zile de discursuri s-au terminat cu o alocuţiune din partea reprezentantului Timorului de Est, alocuţiunile reprezentanţilor din Afganistan şi Myanmar fiind anulate după ce aceştia au solicitat să fie scoşi de pe lista vorbitorilor.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

Aceasta s-a întâmplat după o neînţelegere legat de cine anume să ia cuvântul din partea celor două state.

Ambasadorul de până acum al Afganistanului la ONU, Ghulam Isaczai, a fost numit înainte ca talibanii să preia controlul asupra ţării, şi la fel emisarul Myanmarului, Kyaw Moe Tun, şi-a preluat postul înainte de lovitura militară din februarie, în urma căreia şefa de facto a guvernului, Aung San Suu Kyi, a fost înlăturată de la putere. După ce emisarul birman a condamnat public puciul, guvernul său a încercat să-l schimbe, dar deocamdată nu a reuşit.

În ce-l priveşte pe Isaczai, un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite a subliniat vineri că acesta este încă înregistrat ca reprezentant oficial afgan, dar în weekend misiunea Kabulului la ONU a cerut excluderea lui de pe lista vorbitorilor, a menţionat luni ONU.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

Talibanii au cerut să poată lua cuvântul în numele ţării lor de la tribuna ONU, precum şi să-şi numească propriul ambasador pe lângă organizaţie, decizia revenind acum Comisiei de acreditări a ONU, care deocamdată nu s-a întrunit.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan la jumătatea lui august, după ce preşedintele afgan susţinut de Occident, Ashraf Ghani, a fugit din ţară. Deşi majoritatea puterilor occidentale poartă acum discuţii cu guvernul talibanilor de la Kabul, aceştia nu au fost recunoscuţi ca putere legitimă, aminteşte dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.