O nouă dezertare spectaculoasă din Coreea de Nord. Focuri de armă în zona demilitarizată

Publicat:

Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, a anunţat ministerul sud-coreean al Apărării, preluat de AFP. 

Soldatul, de “rang inferior”, a apărut în faţa unui post de gardă sud-coreean în jurul orei locale 8,04 dimineaţa, în mijlocul ceţii groase”, transmite Yonhap, citând Statul Major Interarme al Seulului (JCS).


Agenţia de presă sud-coreeană arată că nu au fost trase focuri de armă în cursul acestei dezertări, a patra din acest an a unui soldat nord-coreean, şi nu a fost detectată nicio mişcare neobişnuită a trupelor de frontieră ale Coreei de Nord.

Autorităţile implicate investighează intenţiile dezertorului, a adăugat un oficial al JCS.

Sosirea acestuia în Coreea de Sud are loc după dezertarea spectaculoasă, pe 13 noiembrie, a unui alt militar nord-coreean, în apropierea localităţii de frontieră Panmunjom, singurul sector al Zonei Demilitarizate unde cele două armate rivale se găsesc faţă în faţă.

DMZ – contrar denumirii sale, probabil frontiera cel mai puternic militarizată din lume – este situată la câteva zeci de km nord de Seul, are 4 km în lăţime şi 28 km în lungime şi este presărată cu bariere electrificate, câmpuri de mine şi ziduri antitanc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.