DEZVĂLUIRE: Costul ascuns al trecerii la energia ecologică

Publicat:

Proprietarii de case sunt taxați cu mii de lire sterline pentru a-și moderniza sursele de energie electrică, astfel încât să aibă suficientă putere pentru a încărca o mașină electrică și a rula o pompă de căldură.

Oamenii care încearcă să treacă la forme mai ecologice de încălzire se confruntă deja cu costuri pentru a instala alternative și pentru a îmbunătăți izolarea caselor lor.


Boilerele pe gaz și mașinile pe benzină urmează să fie eliminate treptat conform planurilor de zero net ale Guvernului.

Dar gospodarii conștienți de mediul înconjurător sunt penalizați cu facturi uimitoare pentru a-și îmbunătăți alimentarea cu energie, pe fondul îngrijorărilor cu privire la capacitatea rețelei de a face față unei dependențe tot mai mari de electricitate, dezvăluie The Telegraph.

Multe case mai vechi din Marea Britanie au un serviciu electric de 60 sau 80 de amperi, dar 100 de amperi este standard pentru construcțiile noi și este de obicei văzută ca o cerință pentru oricine dorește să instaleze un încărcător de mașină. Pentru casele care au nevoie de și mai multă putere, pot fi instalate surse trifazate.

„Ia stai puţin, casa mea nu poate face faţă la asta”

Gino Pooley, 59 de ani, un inginer pensionar din mijlocul Țării Galilor, a întrebat despre îmbunătățirea alimentării cu energie electrică la trifazat pentru a-i permite să instaleze încărcătoare pentru cele două vehicule ale familiei sale și o pompă de căldură.

I s-a trimis o scrisoare de la operatorul rețelei de distribuție, SP Power Networks, în care se spunea că lucrarea ar costa 14.678 de lire sterline și a abandonat planurile de a instala o pompă de căldură.

El a spus: „Având primul tău încărcător, cu un boiler pe gaz, nu te va afecta. Dar va începe să afecteze oamenii mai aproape de momentul în care vor fi cu adevărat împinși să se electricizeze și să [obțină] pompe de căldură. Atunci îşi vor da seama – hei, stai puțin, casa mea nu poate face față la aşa ceva.”

Laurent Schmitt, directorul executiv al startup-ului ‘smart home dcbel’, care a lucrat anterior la rețelele electrice din Europa, a declarat că majoritatea gospodăriilor din Marea Britanie nu pot face față cererii de energie electrică pentru încărcarea mașinilor și încălzirea cu pompă de căldură în același timp.

„Dacă aveți aparatele electrice obișnuite, plus o mașină electrică care se încarcă la o viteză decentă – standardul este de aproximativ șapte kilowați – plus o pompă de căldură, atunci ați depăși deja acești 100 de amperi”, a spus el.

The Telegraph

În casele de 100 de amperi pot fi instalate încărcătoare de mașină mai rapide, care asigură încărcare de 11 kw, dar există riscul de a solicita prea mult sistem dacă sunt folosite în același timp alte aparate electrice, ceea ce duce la arderea siguranțelor și la întreruperi de curent, au spus experții. Încărcătoarele suplimentare sporesc acest risc.

De asemenea, șoferii de mașini electrice au fost cotați cu sute de lire sterline pentru a-și îmbunătăți sistemele de alimentare de la 60 sau 80 de amperi la 100.

Ben Nelmes, șeful de politici la NewAutomotive, o organizație de cercetare în domeniul transporturilor, a declarat: „Unii dintre ei vor percepe o adevărată avere – sau, mai rău, vor refuza să o facă.

„Oamenii vor semna un contract de închiriere pentru o mașină electrică, își vor suna furnizorul de energie electrică și vor spune: „Vreau să am o mașină electrică, vreau încărcare acasă, trebuie să-mi modernizez cutia de siguranțe”.

„Furnizorul de energie electrică va suna apoi operatorul rețelei de distribuție, iar operatorii rețelei de distribuție spun uneori NU. Și asta provoacă haos pentru oameni, ceea ce este foarte rău – ei încearcă să facă ceea ce trebuie și să treacă la o mașină electrică.”

Modernizare națională pentru îmbunătățirea substațiilor și cablurilor

Un purtător de cuvânt al SP Power Networks a declarat că intenționează să investească în upgrade-uri în masă și nu a perceput taxe pentru upgrade la o sursă de 100 de amperi.

„Un vehicul electric tipic poate dubla consumul casnic, iar pompele de căldură pot avea un impact similar sau chiar mai mare”, a spus el.

„În majoritatea cazurilor, aceste tehnologii cu emisii reduse de carbon pot fi găzduite în siguranță de cablurile și activele pe care le folosim pentru a furniza clientului alimentarea cu energie electrică.

„Solicitările de conectare care implică atât modernizarea unei surse interne de la o sursă unică la o alimentare trifazată, cât și care necesită o consolidare costisitoare a rețelei sunt rare.

„Costul actual al acestui upgrade poate varia semnificativ, în funcție de munca necesară și este în conformitate cu metodologia de taxare folosită de toți operatorii de rețele de distribuție UK”.

Un program național de modernizare, programat să înceapă în 2023, este de așteptat să îmbunătățească stațiile și cablurile pentru a le permite să facă față cerințelor a mii de pompe de căldură casnice și încărcătoare de mașini, pe care rețeaua existentă nu a fost proiectată să le facă față.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială a declarat: „Marea majoritate a consumatorilor casnici nu va trebui să plătească pentru o conexiune modernizată pentru a găzdui o pompă de căldură și un încărcător pentru vehicule electrice.

„Acolo unde costurile sunt taxabile, acestea sunt reglementate de Ofgem pentru a se asigura că sunt calculate corespunzător.”

Departamentul a adăugat că o analiză Ofgem a costului noilor conexiuni, care ar putea duce la o scădere a tarifelor, este în desfășurare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.