Dezvoltare regională: Primăriile pot accesa până la 60 de milioane de lei

Publicat:

Primăriile pot accesa până la 60 de milioane de lei

Un nou concurs de proiecte destinat dezvoltării regionale în orașele și satele din Republica Moldova a fost anunțat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Administrațiilor publice locale vor putea obține finanțare pentru diverse măsuri de dezvoltare până la 60 de milioane de lei.


Citeşte şi: MAE transmite alerte de călătorie pentru Grecia şi Turcia – Stiripesurse.md

Potrivit ministrului, vor fi vizate proiectele care vor spori competitivitatea și ocuparea forței de muncă în regiunile de dezvoltare, dar și cele de dezvoltare urbană și revitalizare economică și socială a orașelor. Este vorba de amenajarea zonelor de agrement, parcurilor, aleilor și spațiilor publice. Totodată, vor fi sprijinite măsurile de reabilitare și modernizare infrastructurii rutiere și de transport public.

Primăriile pot accesa până la 60 de milioane de lei

De asemenea, vor finanțate proiectele de îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare regionale și anume construcția sistemelor de canalizare și apeductelor magistrale.

„Proiectele pot fi finanțate cu până la 60 de milioane de lei, în funcție de măsură și domeniul de intervenție”, a precizat Andrei Spînu.

Termenul limită de depunere a notei conceptuale a proiectului este 30 iulie 2024, ora 17:00. Detalii despre condiții pot fi găsite pe paginile Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud, UTAG și Chișinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot sesiza cazurile de corupție la o linie telefonică specială

Moldovenii pot sesiza cazurile de corupție la o linie telefonică specială Cetățenii și agenții economici pot sesiza cazuri de corupție și abuzuri în domeniul gestionării...

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat se apropie de 70%

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat se apropie de 70% Numărul absolvenților care au promovat examenul național de Bacalaureat a crescut cu 53 după...

Alexei Lungu s-a pricopsit cu un dosar penal pentru huliganism

Alexei Lungu s-a pricopsit cu un dosar penal pentru huliganism Liderul Partidului politic „Șansă”, Alexei Lungu, care a fost reținut ieri, 3 iulie, în cadrul...

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.