X

DHS : Ajustările programului de acceptare a refugiaţilor vor împiedica teroriştii să intre pe teritoriul SUA

Noile îmbunătăţiri ale programului SUA de acceptare a refugiaţilor vor împiedica teroriştii, infractorii şi alte persoane suspecte din ţări de mare risc să intre pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat luni şefa Departamentului american pentru Securitate Internă (DHS), Kirstjen Nielsen, potrivit Reuters.

În cadrul unui eveniment public desfăşurat la Washington, Nielsen a spus că respectivele ajustări vor proteja programul american privind refugiaţii pentru a nu ‘fi exploatat de terorişti, infractori şi impostori’, conform agerpres.

Kirstjen Nielsen (45 de ani) este considerată expertă în securitate cibernetică şi a mai activat în administraţia preşedintelui republican George W. Bush. Ea conduce un departament cu peste 230.000 de angajaţi, responsabil cu punerea în aplicare a legislaţiei privind imigraţia, cu securitatea frontierelor şi aeroporturilor, cu reacţia în caz de dezastre şi cu protejarea infrastructurii SUA de atacuri cibernetice.

Citește și : Kim Jong-nam s-a întâlnit cu un cetăţean american în Malaezia cu câteva zile înainte de a fi asasinat

DHS se află în centrul eforturilor preşedintelui Donald Trump de a introduce ample modificări în sistemul de imigraţie al SUA.

Tags: DHSDonald Trumpecuritate ciberneticăGeorge W.BushimigratieKirstjen NielsenrefugiatiSUAteroristi
Categorii: Știrile zilei