X

Diana Șoșoacă, primul „live” din Parlamentul European: „Niciodată cu Ucraina

Diana Șoșoacă, primul „live” din Parlamentul European: „Niciodată cu Ucraina

Diana Șoșoacă, proaspăt aleasă eurodeputat în Parlamentul European, a făcut marți prima transmisiune live pe Facebook din plenul PE, unde s-a votat pentru noul președinte al legislativului european. Șoșoacă a scris o serie de mesaje pe buletinul de vot, primul fiind „Niciodată cu Ucraina”, scrie digi24.ro.

 

„Fii atent. Ține-mi și mie așa, ține-mi asta, că filmez”, i-a cerut Diana Șoșoacă celui de lângă ea să-i țină telefonul cu care filma buletinul de vot pentru alegerea noului președinte al Parlamentului European, pe care erau trecute două nume: Roberta Metsola, actuala președintă PE, și Irene Montero, contracandidat.

Șoșoacă a tăiat ambele nume cu un „x” mare și a început să scrie cu pixul pe buletinul de vot, în engleză: „Niciodată cu Ucraina. Niciodată pentru UE actual.” „Și LGBT nu?”, a întrebat cel care ține telefonul, a cărui voce seamănă cu a lui Luis lazarus, ales și el în Parlamentul European alături de Diana Șoșoacă (singurii doi aleși ai partidului SOS România).

„Niciodată pentru LGBT”, a scris Diana Șoșoacă în continuare pe buletinul de vot și a continuat: „Niciodată pentru dictatura UE”. „Acesta este votul meu”, a mai spus ea, tot în engleză, adăugând încă o propoziție pe buletinul de vot: „Întotdeauna pentru țările independente și suverane”.

Îmbrăcată în costum națională, cu năframă pe cap, ea a râs apoi cu cei de lângă ea despre votul ei. Parlamentul European s-a reunit marţi, la Strasbourg, în sesiune constitutivă și a declanșat procedura de alegere a noului preşedinte al forului lefislativ. Eurodeputatele Roberta Metsola (PPE, Malta) şi Irene Montero (grupul Stângii Europene, Spania) sunt cele două candidate care își dispută acest fotoliu.

Tags: Diana Şoşoacălive
Categorii: ExterneȘtirile zilei