Diane Kruger vorbeste despre propria ‘agonie’ în timpul filmarilor de la ‘In The Fade’

Publicat:

Actrita germano-americana Diane Kruger marturiseste ca a trait propria ”agonie” în timpul filmarilor de la “In The Fade”, cel mai recent lungmetraj regizat de cineastul Fatih Akin.

Într-un interviu acordat recent pentru AFP, Diane Kruger spune ca acesta a fost rolul cel mai intens si mai aclamat din întreaga sa cariera, dar în timpul filmarilor de la acest lungmetraj, în care interpreteaza o femeie care îsi pierde sotul si fiul într-un atac terorist, artista a trecut ea însasi printr-o tragedie personala.


Vedeta germana filma pentru “In The Fade”, un thriller regizat de compatriotul ei de origine turca Fatih Akin, în momentul în care a aflat ca tatal ei vitreg a murit.

Wolfgang Bieneck – devenit partenerul de viata al mamei sale, dupa ce parintii actritei au divortat atunci când ea era adolescenta – era o persoana importanta în viata ei si o însotea adeseori pe covorul rosu.

“Aveam sentimentul ca ma scufund în tristete si durere. Si ca nu voi mai iesi niciodata din acea stare”, a relatat pentru AFP vedeta în vârsta de 41 de ani, cunoscuta pentru rolurile din superproductii cinematografice precum “Troia” si “Inglorious Basterds”.

“In The Fade” a fost filmat cronologic, permitându-i actritei sa îsi însuseasca starea de spirit fluctuanta a personajului ei, dar si sa îsi foloseasca propriile emotii, inspirându-se din vizitele în locuintele familiilor unor victime ale atentatelor teroriste.

“Nu am simtit niciodata atât de multa tensiune, atât de multe senzatii, aveam impresia ca nu voi putea sa ma eliberez de ele noaptea, în weekenduri”, a explicat ea.

Rolul Katja, o mama îndoliata, tatuata, care se drogheaza pentru a face fata momentelor dificile din viata ei, i-a adus rolul de interpretare feminina la editia din 2017 a Festivalului de Film de la Cannes. Lungmetrajul “In The Fade” este nominalizat la Globurile de Aur din 2018 si se afla pe lista scurta a peliculelor eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.

La Cannes, unde a facut parte din juriul oficial în 2012, Diane Kruger l-a cunoscut pe Fatih Akin, un cineast apreciat pentru filme precum “Gegen die Wand” si “Auf der anderen Seite”.

“Este un regizor de vis pentru mine. Am vazut toate filmele lui. Am mers sa îl vad si i-am spus: ‘Daca aveti în plan un nou film, va rog sa va amintiti de mine’. I-a luat cinci ani, însa a facut acest lucru”, a dezvaluit Diane Kruger.

Diane Kruger s-a mutat la Hamburg cu câteva luni înainte de filmarile acestei pelicule, turnata partial în metropola germana, unde, dupa ce a participat la casting, s-a întâlnit cu 20 de rude ale victimelor unor atentate teroriste.

“Nu mi-am imaginat ca aceasta experienta va avea un impact atât de mare asupra mea si a vietii mele personale”, a recunoscut artista.

“E greu sa descrii oroarea, disperarea, pierderea, furia acestor oameni”, a adaugat ea.

La început, actrita simtea ca era indiscreta atunci când le cerea rudelor îndoliate detalii despre acele evenimente tragice. “Apoi, am învatat sa ma asez pe scaun, sa ascult, sa observ si sa simt”, a declarat ea.

Diane Kruger, al carei nume real este Diane Heidkrueger, dupa numele orasului ei natal, aflat în fosta Germanie Federala, s-a mutat la Paris pe vremea când era înca adolescenta si a devenit o favorita a defilarilor de moda organizate de casele Marc Jacobs si Dolce & Gabbana si un star al reclamelor publicitare ale caselor Chanel si Armani.

S-a mutat apoi la Hollywood si a interpretat primul ei rol important în “Troia” (2004), o epopee cinematografica regizata de Wolfgang Petersen, cu Brad Pitt si Orlando Bloom, în care ea a jucat-o pe legendara Elena din Troia.

A interpretat apoi o spioana a Aliatilor din Al Doilea Razboi Mondial în filmul “Inglorious Basterds”, de Quentin Tarantino.

În televiziune, a jucat apoi o politista obligata sa colaboreze cu un coleg de breasla mexican, în cadrul unor anchete dificile determinate de o serie de crime transfrontaliere, în serialul “The Bridge”, produs de postul FX.

În Franta, a jucat în multe pelicule, inclusiv în filmul fostului ei partener de viata Guillaume Canet (“Mon Idole”) si a interpretat-o pe Marie-Antoinette în “Les adieux a la reine”, de Benoit Jacquot.

Atunci când a vazut în sfârsit “In The Fade”, singura într-o sala de proiectii si, apoi, zece zile mai târziu în premiera mondiala la Cannes, actrita s-a simtit “coplesita” si “stresata”.

Primul rol major în limba ei natala a fost, de asemenea, primul rol în care ea era protagonista, prezentata “în aproape fiecare imagine”.

Diane Kruger considera ca acest film dramatic a reusit sa creeze o legatura speciala cu publicul, deoarece “exista multe filme despre atacurile teroriste, dar exista multa intimitate în acesta, multe detalii despre ceea ce durerea si moartea aduc în viata cuiva, fapte pe care eu le gasesc foarte emotionante”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.