X

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul de Relații cu Diaspora, Cancelaria de Stat, Organizația Internațională pentru Migrație și Fagura, anunță lansarea Proiectului „Diaspora Plantează Acasă”. Evenimentul va avea loc luni, în comuna Răzeni, raionul Ialoveni, începând cu ora 08:30.

Scopul proiectului este de a implica diaspora moldovenească în refacerea și extinderea pădurilor din țară, potrivit realitatea.md.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

„Ne-am propus să plantăm 11 hectare de pădure în satul Răzeni, raionul Ialoveni, ca parte a Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor 2023-2032, lansat de doamna Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova.”, potrivit Ministerului Mediului.

Evenimentul va fi prezidat de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, alături de Secretarul de stat al Guvernului, Ana Calinici, reprezentanți ai diasporei, ai Organizației Internaționale pentru Migrație și Fagura, precum și primarul comunei Răzeni, Ion Crețu.

Reamintim, Programul național de împădurire a fost lansat, în Republica Moldova, în noiembrie 2023. Campania este organizată de Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva, sub egida șefului statului. Programul Național de Împădurire prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032).

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Costul total al programului este de 749,3 milioane de euro.

În prezent, în Republica Moldova suprafața împădurită ocupă 11% din teritoriul țării, pe când gradul mediu de împădurire în UE este de 37,7%.

Tags: pădureRăzeni
Diaspora