Dimitar Kovacevski desemnat să formeze noul guvern al Macedoniei de Nord

Publicat:

Noul lider al socialiştilor din Macedonia de Nord, Dimitar Kovacevski, a fost confirmat marţi ca premier desemnat, după ce Zoran Zaev a demisionat oficial de la conducerea guvernului de la Skopje, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Stevo Pendarovski i-a dat lui Kovacevski mandatul de a forma noul guvern după ce Uniunea Social-Democrată (SDSM) l-a propus luni pentru funcţia de prim-ministru, a relatat website-ul de ştiri Faktor.


Citește și : Japonia şi China vor să opereze o linie militară comună anul viitor

Săptămâna trecută, Zoran Zaev şi-a depus oficial demisia în parlament, după ce renunţase la preşedinţia SDSM în urma rezultatelor slabe înregistrate de acest partid în alegerile locale din octombrie.

Conform Constituţiei nord-macedonene, Dimitar Kovacevski trebuie să formeze în termen de 20 de zile un nou guvern, ce dispune de sprijinul a 64 dintre cei 120 de parlamentari.

Preşedintele Parlamentului, Talat Dzaferi, a afirmat că supunerea la vot a noului executiv şi a programului său de guvernare va avea loc în 15 sau 16 ianuarie.

Viitorul guvern de la Skopje va trebui să facă faţă unor provocări majore, precum gestionarea crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19 şi depăşirea crizei energetice.

Citește și : SUA ajută Ucraina să-şi consolideze graniţa cu Rusia şi Belarus

În plus, Macedonia de Nord, care a devenit membră a NATO anul trecut, doreşte să adere şi la Uniunea Europeană, dar Bulgaria are obiecţii din cauza disputelor istorice şi lingvistice cu Skopje.

Deocamdată UE nu a dat undă verde lansării negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.