Din 172 de atacuri armate înregistrate în SUA în perioada 1966-2023,doar patru au fost comise de femei (studiu)

Publicat:

Cazul femeii care a ucis luni trei minori şi trei adulţi într-o şcoală primară din Nashville (Tennessee, SUA) ”contrazice” o statistică recurentă în ţară, potrivit căreia majoritatea atacurilor armate sunt comise de bărbaţi, transmite EFE, potrivit agerpres

Datele centrului de cercetare The Violence Project evidenţiază inegalitatea de gen între autorii “atacurilor armate în masă”, pe care le defineşte drept atacuri soldate cu cel puţin trei victime fără a-l include pe atacator: dintre cele 172 de cazuri studiate din 1966 şi până în prezent de către organizaţia respectivă, doar patru au fost comise de către femei.


Citește și :  Rusia avertizează cu consecinţe grave dacă Armenia aderă la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale

În două dintre aceste cazuri, potrivit site-ului respectiv, femeile au participat la atac împreună cu un bărbat.

Astfel, în primul caz menţionat, din 2 decembrie 2015 în San Bernardino (California), în care 14 persoane au fost ucise şi 22 au fost rănite, femeia implicată provenea din Orientul Mijlociu, lucra şi nu avea antecedente penale sau probleme diagnosticate de sănătate mintală. Ea a comis atacul împreună cu soţul ei.

În celălalt caz, care a avut loc pe 10 decembrie 2019, în New Jersey, când patru persoane au murit şi trei au fost rănite, femeia implicată era de culoare, nici ea nu avea antecedente penale, fusese evacuată din locuinţă după ce nu a plătit ipoteca şi locuia într-o rulotă cu partenerul ei, care a participat şi el la atacul armat.

Celelalte două cazuri de atacuri armate comise exclusiv de femei care apar în bilanţul The Violence Project au avut loc la 30 ianuarie 2006 la Goleta şi la 20 februarie 2014 la Alturas, ambele în statul California.

 

Foto: (c)METRO NASHVILLE POLICE DEPARTMENT / EPA


 

Agresoarea din primul caz, în vârstă de 44 de ani, dar care era pensionată anticipat de ani buni deoarece suferea de psihoză, a ucis şapte persoane. Femeia vorbea cu persoane imaginare, se dezbrăca în public şi odată a trebuit să fie evacuată dintr-un oficiu poştal.

A doua agresoare, tot în vârstă de 44 de ani, a ucis patru persoane şi a rănit două. Era amerindiană şi, conform The Violence Project, era investigată pentru delapidarea de împrumuturi federale care aveau ca destinaţie tribul din care făcea parte femeia. În ziua atacului armat, consiliul tribal convocase o audiere pentru a o expulza de pe pământurile comunităţii.

Potrivit datelor furnizate de The Violence Project, atacurile armate în care au fost implicate femei au avut loc la locuri de muncă, magazine şi clădiri guvernamentale.

Atacatoarea de luni, în vârstă de 28 de ani, a pătruns în şcoala creştină The Covenant cu două puşti de asalt şi un pistol. Autorităţile locale cred că a fost elevă la acea şcoală, dar nu au precizat încă în ce an.

Caracterul excepţional al cazurilor în care o femeie comite acest tip de atac este evidenţiat de un alt studiu, de data aceasta al FBI, care trece în revistă 160 de incidente cu armă de foc între 2000 şi 2013, dintre care doar şase au fost comise de o femeie.

Citește și : Germania exclude boicotarea JO 2024

Potrivit sursei citate, aceste incidente au avut loc în 2001, 2005, 2008 şi 2010, cu un total de 15 decese. Dintre acestea, două au avut loc într-un centru de învăţământ: unul s-a produs la 12 februarie 2010, la Universitatea din Alabama, şi s-a soldat cu trei decese, iar celălalt a avut loc la 8 februarie 2008, la Louisiana Technical College, şi s-a soldat cu doi morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a...

Asistență financiară din partea Canadei

Asistență financiară din partea Canadei Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Citește...

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere A doua zi de caniculă în Moldova. Pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi mai...

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.