Din 28 iulie, vor fi puse în aplicare noi formulare aferente asigurării obligatorii RCA

Publicat:

Din 28 iulie, vor fi puse în aplicare noi formulare aferente asigurării obligatorii RCA

Din 28 iulie 2024, în țara noastră vor fi puse în aplicare formulare noi care vizează asigurarea de răspundere civilă auto (RCA). Acțiunea vine să consolideze cadrul legal nou în domeniul asigurărilor obligatorii RCA și favorizează digitalizarea procedurii de încheiere a contractelor, transmite MOLDPRES.

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a anunțat ieri că au fost actualizate cererile privind încheierea contractelor de asigurare obligatorie RCA, contractele de asigurare obligatorie RCA internă și externă și polița de asigurare obligatorie RCA, potrivit radiochisinau.md.


Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

 

Noua Poliță de asigurare obligatorie RCA va conține un cod QR, prin intermediul căruia deținătorul poliței poate verifica validitatea acesteia, afla clasa bonus-malus, calcula prima de asigurare, afla istoricul de daune și obține certificatul cu privire la pagube.

Potrivit CNPF, implementarea formularelor noi nu va avea impact asupra contractelor de asigurare încheiate anterior, care rămân, în continuare valabile până la expirarea valabilității contractului.

În premieră, cererile de despăgubire și procesul-verbal de constatare a pagubelor vor avea un format unic pentru toate societățile de asigurare din Republica Moldova și Biroul Național al Asigurătorilor Auto.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Dacă, până în prezent, cererea de despăgubire și procesul verbal erau elaborate individual de fiecare asigurător, conținând informații diferite, odată cu punerea în aplicare a formularelor aprobate de CNPF, se urmărește creșterea transparenței privind modalitățile de plată a despăgubirilor de asigurare și standardizarea procesului de constatare și evaluare a daunelor.

În același timp, noile reglementări au ca scop reducerea potențialelor abuzuri în stabilirea despăgubirilor, promovând un proces echitabil pentru toate părțile implicate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Site-ul independent rus Mediazona susţine că a identificat peste 66.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina

Site-ul independent rus Mediazona susţine că a identificat peste 66.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina Site-ul independent rus Mediazona, în colaborare cu serviciul rus...

Mișcarea Respect Moldova a fost înregistrată în calitate de participant la referendum

Mișcarea Respect Moldova a fost înregistrată în calitate de participant la referendum Partidul Politic „Mișcarea Respect Moldova” a fost înregistrat în calitate de participant la...

Mercenari ruşi pleacă din Burkina Faso pentru a apăra oraşul Kursk de ucraineni

Mercenari ruşi pleacă din Burkina Faso pentru a apăra oraşul Kursk de ucraineni Mercenari ruşi instalaţi de puţin timp în Burkina Faso au părăsit această...

ChatGPT şi-a dublat numărul de utilizatori în mai puţin de un an

ChatGPT şi-a dublat numărul de utilizatori în mai puţin de un an OpenAI anunţă că ChatGPT, chatbot-ul care a declanşat frenezia AI-ului din ultimii doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.