X

Din cauza numărului mic de elevi, mai multe şcoli profesionale au fuzionat

Mai multe şcoli profesionale au fuzionat

În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 13 septembrie, s-a luat decizia de fuzionare a mai multor școli profesionale din Republica Moldova. Asta din cauza că numărul de studenți este redus.

Citeşte şi: BOMBĂ! Prigojin și-a înscenat moartea și trăiește pe o insulă luxuriantă din Caraibe

În urma deciziei Executivului, Şcoala Profesională din Leova va absorbi Şcoala Profesională din Cimişlia, Şcoala Profesională din Nisporeni va fuziona cu Şcoala Profesională din Călărași, iar Şcoala Profesională din Râşcani va fuziona cu cea de la Drochia, transmite bani.md.

„Personalul salariat din instituțiile publice absorbite va fi transferat, cu respectarea prevederilor legislației muncii, la instituțiile publice absorbante, asigurându-se integrarea acestuia în cadrul instituțiilor respective. În cazul imposibilității transferului unor salariați”, se arată în decizia Guvernului.

Mai multe şcoli profesionale au fuzionat

Potrivit lui Perciun, în prezent asistăm la un proces de accelerare a migrației tinerilor. Acesta spune că dacă anterior migrau persoanele de 30 de ani, în ultimii cinci ani migrează masiv tinerii de vârstă universitară.

„În câțiva ani, dacă lucrurile vor fi tot așa, vom ajunge în situația când tinerii care trebuie să fie studenți vor fi mai mulți peste hotare decât în țară”, spune ministrul Educației, Dan Perciun.

Tags: școli profesionale
Categorii: SocialȘtirile zilei