X

Din cauza precipitațiilor abundente, circulația troleibuzelor și a autobuzelor din Chișinău va fi suspendată

Din cauza precipitațiilor abundente, circulația troleibuzelor și a autobuzelor din Chișinău va fi suspendată

Pe mai multe străzi din capitală se circulă cu dificultate din cauza ploilor abundente. În acest sens, circulația troleibuzelor și a autobuzelor din Chișinău va fi temporar suspendată pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului.

Informația a fost confirmată de către Regia Transport Electric Chișinău într-o postare publicată pe Facebook. Autoritățile municipale vor reveni cu informații actualizate de îndată ce condițiile meteorologice permit reluarea circulației.

Amintim că pe întreg teritoriul țării a fost emis cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Mai multe trasee din Republica Moldova sunt blocate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Citește și: Străzi inundate în capitală. Două tinere au fost aruncate de șuvoaie sub roțile unei mașini

Specialiștii recomandă cetățenilor următoarele măsuri de siguranță:
# în caz de vânt puternic și ploi abundente, ar trebui să vă adăpostiți în mod de urgență într-o clădire sau într-o mașină îndepărtată de firele electrice și copaci, care pot cădea peste autovehicul;
# evitați aflarea înainte de furtună, în timpul, dar și după aceasta sub clădiri și instalații înalte, cum ar fi piloni, turnuri, stâlpi și arbori înalți;
# nu atingeți sau nu călcați cablurile căzute la pământ;
# gestionarii bazinelor acvatice sunt îndemnați să monitorizeze lacurile, iar în caz de necesitate să coboare nivelul acestora în vederea evitării inundațiilor;
# deconectați aparatele și utilajele electrice;
# închideți bine geamurile și ușile casei;
# nu atingeți caloriferele și alte obiecte metalice, deoarece acestea conduc foarte bine curentul electric.

De asemenea, IGSU precizează că o atenție deosebită trebuie acordată și minorilor, astfel părinții sau cei care au în grijă copii sunt rugați să nu-i lase de unii singuri acasă și să-i supravegheze în permanență pentru a evita situațiile periculoase.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii municipiului Chișinău sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Tags: autobuzechisinauprecipitațiil abundente
Social