Diplomat rus: Cu cât conflictul din Ucraina contiună, cu atât va fi mai dificil să se încheie prin diplomaţie

Publicat:

Moscova nu vede nicio posibilitate a unei soluţii diplomatice pentru a pune capăt războiului din Ucraina şi se aşteaptă la un conflict îndelungat, a avertizat un înalt diplomat rus, potrivit Financial Times, citat de Ziarul Financiar, informează mediafax.

Războiul generat de preşedintele Vladimir Putin atinge pragul de şase luni în această săptămână.


Citește și : Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână vigilenți înainte de ziua independenței: ‘Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât’

Ghenadi Gatilov, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, a declarat pentru Financial Times că organizaţia ar trebui să se implice mai activ în încercările de a pune capăt conflictului, acuzând SUA şi alte ţări NATO că presează Ucraina să renunţe la negocieri. Nu vor exista discuţii directe între Putin şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus oficialul rus.

„Acum, nu văd nicio posibilitate de încheiere a conflictului pe cale diplomatică”, a declarat Gatilov. „Cu cât conflictul continuă, cu atât va fi mai dificil să se ajungă la o soluţie diplomatică”, a adăugat acesta.

Remarcile sale, care vin în ciuda unor repetate tentative diplomatice din ultimele săptămâni, sunt o lovitură grea pentru negociatorii care sperau că un acord recent privind exporturile de cereale din porturile Ucrainei de la Marea Neagră ar putea sta la baza drumului spre încetarea conflictului.

ONU s-a blocat într-o „politizare excesivă” din cauza războiului şi asta „a afectat sever autoritatea organizaţiei”, a declarat Gatilov. Drept urmare, ONU nu poate acţiona eficient ca mediator, s-a plâns el.

„Nu avem niciun contact cu delegaţiile occidentale”, a declarat oficialul rus despre munca sa de zi cu zi la Geneva. „Pe partea de protocol nu ne vedem… În mod privat nu avem contacte, din păcate… pur şi simplu nu vorbim unul cu celălalt”.

Diplomaţia globală se află în cea mai proastă stare pe care a experimentat-o ​​în cariera sa de 50 de ani, a adăugat Gatilov. „Lumea s-a schimbat şi ONU nu va mai fi niciodată la fel ca înainte”.

Citește și : Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, acţiune calificată de Putin drept o „operaţiune militară specială” pentru „denazificarea” ţării. Liderul de la Kremlin fost condamnat de ţările occidentale, care au impus sancţiuni paralizante Moscovei şi au rupt legăturile diplomatice cu aceasta. O încercare iniţială de a cuceri Kievul într-un asalt fulger a fost zădărnicită, forţând armata Moscovei să se regrupeze şi să se concentreze asupra unei campanii conduse de artilerie, în est.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.