X

Diplomat ungar, concediat după ce a folosit numere de înmatriculare diplomatice pentru automobilul său personal

Un diplomat ungar a fost concediat după ce într-un tabloid austriac a apărut o fotografie cu automobilul său personal, un bolid de lux cu numere de înmatriculare diplomatice ilegale, relatează marţi dpa, scrie Agerpres.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto l-a demis pe diplomatul în cauză, a precizat marţi postul ungar atv.hu, citând biroul de presă al MAE de la Budapesta.

Citește și : Mogherini: Operaţiunea Sophia împotriva traficului de persoane pe Marea Mediterană trebuie să continue

Automobilul Aston Martin Vanquish în valoare de 250.000 de euro a fost remarcat de un cititor al tabloidului Oesterreich, iar fotografia a fost postată de ziar sub titlul: “Aceşti diplomaţi aroganţi se plimbă cu maşini de lux prin Viena”.

Ministerul ungar de Externe a menţionat că maşina nu-i aparţine, deşi numerele de înmatriculare fac trimitere la ambasada ungară. Potrivit ministerului, “vehiculul a fost cumpărat de fostul ambasador la Viena din resursele sale proprii, pentru uzul personal”.

Conform portalului de ştiri magyarhang.org, maşina îi aparţine diplomatului de la Viena, însă de fapt era folosită de un om de afaceri austriac pentru a evita plata unor taxe de la care diplomaţii sunt scutiţi.

Citește și : Atentat sinucigaş la Kabul: Cel puţin 40 de morți

Tags: bolidbudapestadiplomatînmatricularePéter Szijjarto
Categorii: Diaspora